mrak taritaš: / 'Demografska politika nije 1.000 eura za bebu, već rješavanje stambenog pitanja za mlade obitelji'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Anka Mrak Taritaš se pohvalila kako je za vrijem njezinog mandata zbrinuto 1.550 obitelji u Zagrebu, Splitu i drugim manjim hrvatskim gradovima

29.7.2016.
13:50
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednica HNS-a i predsjednica zagrebačkog HNS-a Anka Mrak Taritaš izrazila je u petak zadovoljstvo što je 519 obitelji u zagrebačkom naselju Zapruđu dobilo ključeve POS-ovih stanova, te se pohvalila kako je riječ o projektu koji je provela kao ministrica graditeljstva i prostornog uređenja.

"Demografska politika ne znači obećanje o 1000 eura za svako rođeno dijete, već rješavanje stambenog pitanja za mlade obitelji, što je učinjeno u mandatu naše Vlade projektom poticanja stanogradnje (POS) čime je zbrinuto 1.550 obitelji u Zagrebu, Splitu i drugim manjim hrvatskim gradovima", poručila je Mrak Taritaš, prenose iz HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivša ministrica ističe da je sistem POS-a dobar, da su zgrade na dobroj lokaciji, stanovi kvalitetni, te da je otvoren i program najma, pa obitelji mogu uzeti stan u najam i naknadno odlučiti hoće li ga kupiti ili ostati u najmu, a štedjeti za nešto drugo.

Podsjeća također da je 850 mladih obitelji Božić 2015. dočekalo u novim stanovima u zagrebačkoj Klari, te da je 600 stanova po istom modelu izgrađeno u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivša ministrica hvali se kako su u njenom, odnosno mandatu bivše Vlade, pokrenuti projekti energetske učinkovitosti obiteljskih kuća i kuća javne namjene, provedena legalizacija objekata, doneseno niz prostornih planova za područja posebnih obilježja, ali i projekt e-dozvola.

"Nažalost, ova tehnička Vlada nije uspjela ništa poboljšati, samo se nadam da nije ništa pokvarila", kaže Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljuje da će se nakon parlamentarnih izbora nastaviti započeto - dovršiti legalizacija zgrada i paralelno krenuti sa Zakonom o legalizaciji infrastrukture. Poručuje da odmah treba donijeti i Strategiju prostornog razvitka, a iza toga raditi Prostorni plan države, te razvijati projekt energetske učinkovitosti i otvoriti novi projekt "Zelena gradnja".

Jednako tako, treba drugačije definirati Zakon o komunalnom gospodarstvu, ali i srediti katastar i gruntovnicu, što je baza svega, naglašava potpredsjednica HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo