DEMANTIJ: PODUZETNIK KOJI NAKON 33 GODINE RADA ODLAZI IZ HRVATSKE U NJEMAČKU: / 'Ne selim zbog zarade, želim malo dostojanstva'

24.4.2018.
18:16
VOYO logo

Poštovani,

Na portalu net.hr dana 17.04.2018. u rubrici pod nazivom "HRVATSKA" objavljen je članak pod naslovom "PODUZETNIK KOJI NAKON 33 GODINE RADA ODLAZI IZ HRVATSKE U NJEMAČKU: 'Ne selim zbog zarade, želim malo dostojanstva'" u kojem je g. Željko Lasić, vlasnik i direktor IMOTEHNIKA d.o.o. iznio netočne tvrdnje kojima se u negativnom kontekstu spominje TEHNIKA d.d., a kojim se netočnim tvrdnjama narušava ugled TEHNIKE d.d. i povrijeđuju njena prava i interesi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PODUZETNIK KOJI NAKON 33 GODINE RADA ODLAZI IZ HRVATSKE U NJEMAČKU: /

'Ne selim zbog zarade, želim malo dostojanstva'

Image
PODUZETNIK KOJI NAKON 33 GODINE RADA ODLAZI IZ HRVATSKE U NJEMAČKU: /

'Ne selim zbog zarade, želim malo dostojanstva'

Točno je da je TEHNIKA d.d. zaključila s IMOTEHNIKOM d.o.o. ugovor o izvođenju elektroinstalacija na izgradnji objekta Hotel BERULIA u Brelima, no netočno je da bi TEHNIKA 'uzela IMOTEHNICI 20% garancija, kako to navodi g. Lasić.

Sukladno uobičajenim ugovornim odredbama, IMOTEHNIKA d.o.o. je prije početka radova trebala dati bankarsku garanciju na vrijednost 10% ugovorenih radova kao jamstvo za dobro i pravovremeno izvršenje posla, što nije učinila, te je TEHNIKA sukladno ugovoru privremeno pridržala IMOTEHNICI depozit u visini 10% od sada izvedenih, situiranih, i što je najbitnije, plaćenih radova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Garanciju od 10% na ime jamstva za kvalitetu izvedenih radova IMOTEHNIKA će biti dužna dati tek nakon što se izvrši okončani obračun, a koji će u skladu s odredbama ugovora biti izvršen nakon što se izvrši okončani obračun s investitorom, koji je u tijeku.

Dakle, potpuno je netočno da je TEHNIKA 'uzela' IMOTEHNICI 20% garancija, te da je TEHNIKA 'potrošila' zadržani depozit, jer će isti sukladno ugovornim odredbama biti vraćen IMOTEHNICI nakon okončanog obračuna i predaje garancije za kvalitetu izvedenih radova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba napomenuti da je IMOTEHNIKA bila od strane investitora nominirani podizvođač i da je radove s njom TEHNIKA ugovorila na zahtjev investitora, te da su IMOTEHNICI do sada plaćeni svi situirani radovi umanjeni za iznos depozita - dakle cca 84% ugovorenih radova - dok cca 6% ostaje za okončani obračun.

Za TEHNIKU d.d. Rukovoditelj pravne i kadrovske službe Branka Krnjaić, dipl. prav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo