DARKO RICHTER JE BIVŠI / Nije prošlo ni tjedan dana od imenovanja! Kontroverzni liječnik povlači se sa Srebrnjaka: 'Ne želim biti na teret...'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Darko Richter se nakon manje od tjedan dana povukao s mjesta ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak

8.10.2021.
13:47
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Niti punih tjedan dana od imenovanja za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, umirovljeni pedijatar Darko Richter, nije izdržao u toj poziciji. Kako neslužbeno doznaje HRT on se sam povukao iz izbora i natječaja za ravnatelja.

Istaknuo je da da nije želio praviti probleme i biti na teret članovima Upravnog vijeća niti ljudima iz Grada kojima se zahvaljuje dodajući kako su bili su maksimalno pristojni prema njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RIJEŠENA KADROVSKA ZAVRZLAMA /

Umirovljeni pedijatar izabran za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak: Evo kakvu je podršku dobio Boro Nogalo

Image
RIJEŠENA KADROVSKA ZAVRZLAMA /

Umirovljeni pedijatar izabran za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak: Evo kakvu je podršku dobio Boro Nogalo

Odmah nakon imenovanja, u medijima su se pojavili Richterovi odgovori koje je pisao pacijentima na medicinskim forumima, a koji su uglavnom glasili: "Ne znam" i "Što ja tu mogu?".

Potom se pojavio i puno kontroverzniji intervju za Glas Koncila iz 2010. u kojem je on, između ostalog, pojasnio da ne podržava umjetnu oplodnju, jer je smatra "silovanjem iz epruvete".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partija i posljednji sud

Potom je u srijedu objavio status na Facebooku u kojem pojašnjava kako "djecu po pameti, ljepoti, šarmu, podrijetlu ili načinu začeća. Dijete je dijete: začeto u braku, izvan braka, od maloljetnice, silovanjem, u epruveti..." Dodao je i da nikad u životu nije rekao riječ "bastard". No, u povijesti objavljivanja na Facebooku vidljivo je da se radi o naknadno uređivanom tekstu, koji je u svojoj originalnoj inačici imao i tvrdnje poput ove:

"Ja vjerujem u besmrtnu dušu, svoju, i svakog ljudskog bića od začeća do smrti, i vjerujem u Posljednji Sud. Vjerujem. Kao i svatko, bojim se učiniti nešto što bih si sam teško oprostio. Partijcima je to neprihvatljivo, oni nikome ne žele odgovarati, i onima poput mene žele praktički zabraniti da postojim u svim svojim ljudskim dimenzijama, dok je partija koje su članovi pravni sljednik nositelja odgovornosti za najgora zlodjela u povijesti nad hrvatskim narodom", napisao je pa obrisao Richter na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne vjeruj Srbinu!'

Tjednik Novosti je pak otkrio snimku simpozija Hrvatske pravoslavne crkve, održanog prije dvije godine, na kojem se Richter pohvalio time da mu je austro-ugarski feldmaršal Svetozar Borojević jedan od predaka po prabaki Milki. Na to je dodao: "U našoj se obitelji prenosila uzrečica Milke Borojević: 'Ne vjeruj Srbinu!'".

Na istoj tribini bio je i Igor Vukić, predsjednik Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac. On tvrdi da je Jasenovac bio tranzitni i radni logor u kojem nije bilo ubojstava, a ako ih je i bilo, za njih su krivi logoraši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporni stavovi i sumnjivo kumstvo

Iz platforme Možemo! su se ogradili od njegovih stavova, čim su oni isplivali u javnost. "Očito je da novi ravnatelj ima dijametralno suprotne vrijednosne stavove, ali Upravno vijeće se nije vodilo svjetonazorom, niti su o tome pitali kandidate, sami su rekli da bi bilo protuustavno i pogrešno da ih o tome pitaju i na tome baziraju odluku, a odluku su kako su rekli donijeli na temelju intervjua, programa i životopisa", napisali su na Facebooku.

No, njegovo je imenovanje bilo sporno i zbog toga što je predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak, Sanja Kolaček, u kumskim odnosima s Richterom. Na kraju je i cijelo Upravno vijeće podnijelo ostavke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo