'VLADA NE BJEŽI OD SVOJE OBVEZE' / Horvat radnicima Orljave obećao isplatu neisplaćenih plaća: 'Nije trebalo doći do današnjeg prosvjeda...'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL; Patrik Macek/PIXSELL

Ministar Darko Horvat sastao se u srijedu sa predstavnicima Sindikata te radnicima tvrtke Orljava obećao isplatu plaća kroz desetak dana

30.6.2021.
15:43
Robert Anic/PIXSELL; Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Na Trgu svetog Marka u srijedu su prosvjedovale radnice požeške tekstilne tvrtke Orljava jer plaću nisu primile tri mjeseca, a strahuju i za budućnost tvrtke. Radi se o tvrtki koja je u stopostotnom vlasništvu države, a u toj jedinoj preostaloj tekstilnoj tvrtki u Hrvatskoj radi tristotinjak radnika.

Predstavnike Sindikata primio je ministar Darko Horvat koji je sa sindikalistima razgovarao o budućnosti tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici će dobiti plaće

Nakon sastanka Horvat je najavio pronalazak strateškog partnera za tvrtku te obećao da će radnice u roku od desetak dana dobiti plaću.

"Ja se s nekim stvarima mogu složiti, a s nekima ne. Danas do ovog prosvjeda nije trebalo doćiVlada ne bježi od svoje obveze. Radnici će dobiti svoje tri neisplaćene plaće, a to se već moglo i dogoditi. U idućih deset dana radnici će svoje plaće dobiti", rekao je ministar. Za neisplatu plaća krivi Upravu tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROSVJED NA MARKOVU TRGU /

Radnice 'Orljave' pred Vladom jer ne dobivaju plaće: Benčić optužuje vlast za uvertiru u stečaj

Image
PROSVJED NA MARKOVU TRGU /

Radnice 'Orljave' pred Vladom jer ne dobivaju plaće: Benčić optužuje vlast za uvertiru u stečaj

Strateški partner iz Čakovca?

Horvat je dodao kako za tvrtku traže strateškog partnera te se nada da bi to mogao biti Senko iz Čakovca. "Kvalitetnijeg rješenja za Orljavu nema", uvjeren je.

"U petak će Orljava dobiti stečajnog upravitelja. Država će jedan dio potraživanja namiriti, ali ostaju dobavljači. Dugovi u ovom procesu kontroliranog stečaju moraju biti raspetljani. Ne vidim zašto ne bi u idućim danima ove probleme ne bi trebali riješiti". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan koliko je dug Orljave prema radnicima, ali i dobavljačima, Horvat nije dao odgovor, ali je poručio da se o likvidaciji firme ne razmišlja.

Predstavnici Sindikata nakon sastanka su izjavili da im je premijer potvrdio da će ono što su se dogovarali s ministrom biti izvršeno, a to je isplata plaća. Izjavili su kako je svima u interesu da tvrtka nastavi s radom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo