TREĆI DAN ZAREDOM / Danas u Splitu osvanuo novi ustaški grafit: 'Dokle će se ovo sve skupa dovesti? Strah me je'

Image
Foto: Zoran Radman

Ovaj put napisano je 'Maxovi mesari', čime se veliča koljače ustaškog zločinca Maksa Luburića

13.2.2019.
12:59
Zoran Radman
VOYO logo

Samo dva dana nakon ispisivanja pročelja škole na Skalicama, dan nakon što je isto učinjeno na zgradi vrtića na Mertojaku, danas je u Karamanovoj ulici u Splitu osvanuo još jedan grafit.

Ovaj put napisano je "Maxovi mesari", čime se veliča koljače ustaškog zločinca Maksa Luburića, piše Splitski dnevnik

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao branitelj, dragovoljac i ratni zapovjednik Satnije MDP Šolta izražavam zgražanje i zabrinutost na grafit koji je jutros osvanuo u Karamanovoj ulici u Splitu: "MAKSOVI MESARI" kojim se veliča ustaške koljače ustaškog zločinca Maksa Luburića ("generala Drinjanina"). Najprije talijanski političar Tajani poseže za našom Dalmacijom, a onda s druge strane poklonici onih koji su našu Dalmaciju prepustili Talijanima veličaju NDH i njihove zločince. Dok s druge strane na svaki mogući način se omalovažava antifašistički pokret koji je Dalmaciju i naš otok vratio u okrilje Hrvatske.
Ako se ovim pojavama ne bude suprostavljalo pravosudnim mjerama te sustavnim obrazovanjem i širim društvenim djelovanjem, te građanskim aktivizmom pitam se: Dokle će se ovo sve skupa dovesti? Strah me je", upitao se Zoran Radman koji je na svom profilu objavio fotografiju grafita. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo