[VIDEO] OPET SNIJEG: / Zima stišće, a najhladnije je na Plitvicama koje -10 °C pretvara u snježnu bajku; Pogledajte nestvarne prizore

Image
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

Najviša dnevna temperatura u četvrtak bit će između 0 do 5 te 6 i 10 stupnjeva Celzijevih na moru, a niske temperature i snijeg na Plitvičkim jezerima stvorili su snježnu bajku

14.1.2021.
9:00
Bruno Fantulin/PIXSELL
VOYO logo

Umjereno do pretežno oblačno s povremenom oborinom. U unutrašnjosti mjestimice snijeg, osobito u prvom dijelu dana kad je u središnjim kopnenim predjelima moguća i slaba kiša koja se smrzava u dodiru s podlogom, prognozira za četvrtak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

U drugom dijelu dana oborina uglavnom u Dalmaciji, mjestimice malo kiše, ponegdje i snijeg, a na sjeveru zemlje postupno smanjenje naoblake i česta sunčana razdoblja. Na kopnu vjetar slab, na istoku i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu istočnjak i jugoistočnjak sredinom dana će okrenuti na buru i jačati na jaku s olujnim udarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviša dnevna temperatura od 0 do 5 te između 6 i 10 stupnjeva Celzijevih na moru.

Bajkovite snježne Plitvice

Plitvička jezera su trenutačno najhladnije područje u Hrvatskoj. Temperature s noćnih minus 10 stupnjeva i dnevnom temperaturom koja ne prelazi nulu osigurale su prave snježnu bajku, prenosi RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

Nacionalni park Plitvička jezera idilično izgleda zimi kada je sve pod snijegom.

Slapovi na Plitvičkim jezerima nabujali su nakon kiše koja je danima padala, a nakon što je pao snijeg sve se zabijelilo, stvarajući tako jedan od najljepših prizora za sve posjetitelje parka. Ledom okovani raskošni slapovi i šetnja kroz snijeg razveselili su uglavnom domaće posjetitelje. Najstariji i najveći nacionalni park trenutačno nudi povoljniju cijenu karata, a privukao je većinom posjetitelje iz Dalmacije i Zagreba.

Image
SUTRA STIŽU JOŠ VEĆI MINUSI: /

Meteorolog otkrio što nas čeka ovih dana, kakva će biti čitava zima i kolike su šanse za snijeg

Image
SUTRA STIŽU JOŠ VEĆI MINUSI: /

Meteorolog otkrio što nas čeka ovih dana, kakva će biti čitava zima i kolike su šanse za snijeg

Na Zavižanu skoro metar i pol snijega

Dva mjesta sa najviše snijega su Zavižan i Begovo Razdolje. Snijeg je jutros počeo padati i u Zagrebu, a na Zavižanu na Velebitu snježni pokrivač doseže već skoro metar i pol, točnije 138 centimetara. Prema podacima DHMZ-a danas je u 7 sati snijega bilo i u Begovom Razdolju, čak 85 centimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutros je na lokaciji Parg-Čabar izmjereno 30 centimetara snijega, u Delnicama 28 centimetara, a u Nacionalnom parku Plitvička jezera 27 centimetara. U Nacionalnom parku Risnjak u Crnom lugu palo je 23 centimetara snijega, 20 centimetara je u Ogulinu, a na Puntijarki na Medvednici ga je centimetar manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo