NOVO ROČIŠTE TROSTRUKOM UBOJICI / Zavadlavu ponovno sude u Splitu: 'Momci na vještačenju su nešto krivo shvatili. Otkud bih ja znao talijanski?!'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zavadlav je nakon prvog procesa na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora

17.3.2023.
9:57
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Filipu Zavadlavu ponovno sude. U 12 sati je održano ročište u Splitu u ponovljenom postupku za trostruko ubojstvo Na prošlom ročištu u Splitu nakon cirkusa koji je trostruki ubojica radio, kad je sutkinji odgovarao na talijanskom, poslali su ga na vještačenje na psihijatriju u Vrapče.

Image
TEK SAD PRESUDA /

Sjećate li se sina koji je u Istri pokušao ubiti oca vilama? Određena mu je psihijatrija

Image
TEK SAD PRESUDA /

Sjećate li se sina koji je u Istri pokušao ubiti oca vilama? Određena mu je psihijatrija

Stručnjaci utvrdili da je potpuno zdrav

Nalaz je stigao i stručnjaci su utvrdili: Filip Zavadlav potpuno je zdrav hrvatski državljanin koji razumije službeni jezik ove zemlje i jasno razumije za što ga se tereti. Razumije svoj položaj i položaj drugih u postupku, shvaća pravne posljedice postupka te je sposoban dogovarati obranu sa svojim odvjetnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zavadlav se danas nakon pročitane optužnice od strane zamjenice ŽDO-a Mire Dolić očitovao da nije kriv i da će obranu dati na kraju postupka.

Zavadlav je nakon toga postavio pitanje kako vještaci znaju da je on pričao na talijanskom jeziku: "Iz citata dijela vještva kojeg je ekipa napravila ispada da su momci nešto krivo shvatili. Pa ja ne znam talijanski! Otkud bih ja uopće znao govoriti talijanski?!", čudio se Zavadlav, prenosi Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zavadlav se danas na sudu pojavio u žutoj košulji i plavom sakou, vidno mršaviji nego na prijašnjim ročištima.

Nakon prvog procesa na Županijskom sudu u Splitu Zavadlav je nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visoki kazneni sud ukinuo presudu

Prošle godine u rujnu Visoki kazneni sud ukinuo je presudu naglašavajući da se treba posvetiti utvrđivanju postojanja motiva za ubojstvo triju osoba, odnosno obrazložiti je li Zavadlav djelovao motiviran bezobzirnom osvetom.

Branko Šerić, bivši Zavadlavov odvjetnik, inzistirao je na tome da Zavadlav prilikom počinjenja kaznenih djela nije bio ubrojiv tražeći novo vještačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo