DANAS JOŠ LIJEPO, ALI... / Stiže promjena vremena, negdje će padati i snijeg

Image

Posljednja dva dana donijela su osjetan pad minimalnih temperatura zraka.

22.4.2016.
9:30
VOYO logo

Petak će, kako javlja Crometeo, biti posljednji stabilni dan u nizu, a u dane vikenda stiže nam osjetna promjena vremena. Hladna zračna masa, koja se nalazi nad Skandinavijom, sljedećih će nekoliko dana sve više “tonuti” prema jugu, a upravo će se nad našim područjem stvoriti ciklona koja će dodatno pospješiti dotok hladnijeg zraka sve do juga Starog kontinenta.

DHMZ najavljuje u nekim dijelovima zemlje temperature i oko nule, pa je tako moguć snijeg u gorju. Jutra će čak i u Zagrebu i Slavoniji biti vrlo hladna, s temperaturama oko nule, a dnevne temperature u unutrašnjosti spustit će se za desetak i više stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot

Petak

U unutrašnjosti će danas biti djelomično sunčano i većinom suho, piše Crometeo. Okrenut će na laganu južinu tako da bi temperatura zraka mogla malo porasti i popodne se kretati oko i malo iznad 20 Celzijevih stupnjeva! Južina i pad tlaka bi mogli zasmetati meteoropatima i kroničnim bolesnicima. Prema kraju dana sve više oblaka.

Petak i Jadranu donosi pretežno sunčano vrijeme. Tek povremeno može biti umjerene naoblake. Navečer na jugu Dalmacije može pasti malo kiše. Noć će biti tiha, a danju će zapuhati slabo do umjereno jugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 3 do 8°C, uz obalu i na otocima od 8 do 14°C. Najviše dnevne temperature zraka od 18 do 23°C.

Image

Subota

Prognostički materijali za vikend upućuju na nepovoljne vremenske uvete. Nad nama bi se trebala nalaziti ciklona pa će biti puno oblaka, a velika je vjerojatnost za kišu i pljuskove. U subotu u prvom dijelu dana u većini krajeva će još biti suho, možda uz kraća sunčana razdoblja. Poslijepodne i osobito navečer je sve veća mogućnost za kišu ili pljusak s grmljavinom. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura od 6 do 12, a najviša dnevna između 16 i 21 Celzijev stupanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu će subota biti promjenjivo oblačna. Više sunčanih razdoblja ujutro, a oblačnije potkraj dana. Povremeno će biti kiše, a ponegdje i pljuskova s grmljavinom. Puhat će umjereno do pojačano jugo, navečer ponegdje umjeren lebić.

Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 5 do 10°C, uz obalu i na otocima od 10 do 15°C. Najviše dnevne temperature zraka od 17 do 21°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nedjelja

U nedjelju oblačnije i hladnije uz čestu kišu, ponegdje i obilniju. Najmanje kiše na sjeveru zemlje, a popodne će je posvuda biti sve manje. Vjetar će okrenuti na sjeverne smjerove pa će osjetno zahladiti, a u višem gorju je moguć i snijeg. Temperatura zraka cijeli dan većinom od 8 do 13 Celzijevih stupnjeva, u gorju hladnije.

Na moru će nedjelja biti umjereno do znatno oblačna, povremeno uz kišu, mjestimice i izraženije pljuskove s grmljavinom. Potkraj dana oborine će slabjeti, osobito na sjevernom Jadranu gdje će ujutro zapuhati umjerena do jaka bura, podno Velebita i olujna s orkanskim udarima. U Dalmaciji još u početku jugo i lebić, ali će se do kraja dana bura proširiti na cijelu obalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu će prema sredini dana osjetno zahladiti pa će temperature zraka biti od 6°C ponegdje u zaleđu Kvarnera do 15°C na Cresu. U Dalmaciji od 13°C na sjeveru do 20°C na jugu.

Sljedeći tjedan

Početak novog tjedna donosi prohladno vrijeme, ali će biti češćih sunčanih razdoblja. U utorak ujutro ponegdje je moguć slab mraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponedjeljak donosi daljnje zahlađenje s burom, ali i povremenom kišom. U planinama će biti i snijega, najavljuje Crometeo.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo