Danas je najhladniji dan u posljednjih godinu dana

Danas je najhladniji dan u proteklih godinu dana.

28.1.2010.
18:57
VOYO logo

No, to nije najniža temperatura izmjerena ove zime jer je 21. prosinca prošle godine, primjerice, u Gospiću izmjerena 22 stupnja ispod ništice, a danas je taj grad imao 18 stupnjeva ispod ništice.

Prije Božića, 21. prosinca 2009. i u drugim kopnenim krajevima bilo je iznimno hladno pa je u Zagrebu izmjereno 18 stupnjeva ispod ništice, a danas je iznimno hladno uglavnom bilo mjestimice u Lici i Slavoniji, izjavio je za Hinu prognostičar DHMZ-a Tomislav Kozarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među gradovima u kojima su jutros izmjerene najniže temperature bili su Osijek sa 16 stupnjeva ispod ništice i Delnice s 15 stupnjeva ispod ništice. U Zagrebu je jutros izmjereno -10 stupnjeva, a u Rijeci -3 stupnja.

Najtopliji su jutros bili Komiža i Hvar, i to pet stupnjeva Celzijevih, Dubrovnik i Makarska imali su četiri stupnja, a Split dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je zbog premještanja oslabljene fronte bilo pretežito oblačno, maglovito u Lici i Slavoniji, a u južnoj Dalmaciji mjestimice je bilo slabe kiše. Na području Metkovića, Vrgorca i Imotskog početkom dana padao je i slab snijeg. Sredinom dana i poslijepodne i u kopnenim predjelima bilo je mjestimice slaba snijega, a zatim se naoblaka u najzapadnijim krajevima počela raskidati.

DHMZ za sutra prijepodne na Jadranu najavljuje pretežito sunčano vrijeme, u unutrašnjosti djelomice sunčano, ponegdje s dugotrajnom maglom i niskim oblacima, a zatim sa zapada postupan porast naoblake te krajem dana uglavnom na sjevernom Jadranu mjestimice malo kiše, u Gorskom kotaru i malo snijega. Vjetar većinom slab južni i jugozapadni, a na Jadranu ujutro ponegdje slaba do umjerena bura, danju jugo u jačanju. Najniža jutarnja temperatura od -13 do -7 stupnjeva, a na Jadranu od -3 do 3 stupnja. Najviša dnevna uglavnom između -2 i 3 stupnja, a na Jadranu od 3 do 8 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001270495006

arti-201001260713006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo