BANETOVA OMILJENA META / Dan Hrvatske vojske kao pozornica za nastavak prepucavanja: Banožić se nije suzdržavao, opet je žestoko odbrusio znate već kome

Upitan utječu li njihovi narušeni odnosi na stanje u društvu, Banožić je odgovorio kako "nije dobro da pojedina imena koja mu stoje na stolu predsjednik ne želi potpisati više od godinu dana"

28.5.2023.
12:15
VOYO logo

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić izjavio je nakon polaganja vijenaca u povodu Dana Hrvatske vojske kako je ruska agresija na Ukrajinu ponovno dovela do toga da se razmišlja o tome koliko je vojska snažna i jaka.

"Iz toga razloga Vlada na čelu s Andrejem Plenkovićem ulaže u opremanje vojske u sve tri grane, ali i zbog zahvalnosti prema trudu koji vojnici iskazuju kroz redovan rad, kroz misije i operacije, kada su rame uz rame kao vojnici NATO-a i zemalja članice EU spremni iskazati sve sposobnosti", rekao je Banožić, a prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prepucavanje s predsjednikom

I ovu je prigodu Banožić iskoristio kako bi nastavio prepucavanje s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

"Milanović je kao premijer imao priliku učiniti za vojsku sve, a nije učinio ništa. A danas kad nema tu priliku, sve zna", rekao je Banožić komentirajući Milanovićeve tvrdnje da HV-u nedostaje opreme i naoružanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan utječu li njihovi narušeni odnosi na stanje u društvu, Banožić je odgovorio kako "nije dobro da pojedina imena koja mu stoje na stolu predsjednik ne želi potpisati više od godinu dana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo