burna reakcija na tekst /

Damir Krstičević: 'Ne znam zašto taj tjednik vodi specijalni rat protiv mene i Četvrte gardijske brigade'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Četvrta gardijska brigada je 13. rujna 1995. godine bila tristo kilometara daleko od BiH, u sjedištu u Splitu', poručuje Krstičević

22.11.2016.
12:25
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ministar obrane, Damir Krstičević, komentirao je danas navode u Nacionalu oko njegove involviranosti u rat u BiH.

"Zašto taj tjednik vodi specijalni rat protiv Četvrte gardijske brigade i mene kao zapovjednika te brigade, protiv Hrvatske, ja to ne znam. Zašto taj tjednik radi to, zašto nas želi destabilizirati, za koje interese on radi, za kojeg vlasnika taj tjednik radi, ja to ne znam, ja im samo poručujem da u tome neće uspjeti", poručuje Krstičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da tog dana, kao što Nacional navodi, 13. rujna 1995. godine Četvrta gardijska brigada nije bila uopće u Bosni i Hercegovini.

"Bila je tristo kilometara daleko od BiH, u sjedištu u Splitu", ističe Krstičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je također poručio da sve zločine treba kazniti.

O proračunu MORH-a je rekao kako se nada da će Vlada zaustaviti negativne trendove te je usporedio koliko je taj proračun iznosio nekad a koliko zadnjih godina.

Osvrnuo se također na akcije Južni potez i Maestral te još jednom rekao da sve zločine treba kazniti, ali da su te akcije oslobodile BiH.

A Nacional u najnovijem broju piše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što su 13. rujna 1995. godine pripadnici Hrvatske vojske napali Srbobran (Donji Vakuf), srpsko stanovništvo s tog područja, među kojima je bilo najviše žena, djece i staraca, bježeći pred njihovim napadom krenulo je k Jajcu i Banjoj Luci. Kolonu koja se kretala od Srbobrana k Jajcu napali su 13. rujna 1995., kod sela Bravnice, na oko tri kilometra ispred Jajca, pripadnici Hrvatske vojske koji su ih sačekali u zasjedi i počeli nemilosrdno ubijati. Riječ je, ponavljamo, o nenaoružanim i potpuno zatečenim civilima, u izbjegličkoj koloni, koji nisu pružali nikakav otpor. Prilikom tog napada neki su odmah ubijeni, a neki su ranjeni. Prema iskazima svjedoka, samo u jednom autobusu, usred vatre koju su otvorili pripadnici Hrvatske vojske, ubijeno je i ranjeno više od polovice putnika, da bi taj isti autobus sa žrtvama potom gađali zoljom i zapalili s preostalim ranjenima i mrtvima.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo