Dalmaciji zbog jake kiše prijete poplave?

Dalmaciju će s utorka na srijedu opet zahvatiti ciklona, koja će donijeti i jače grmljavinske pljuskove, te može pasti i preko 50 litara kiše po metru kvadratnom.

2.11.2010.
10:28
VOYO logo

U Dalmaciji su zabilježena dva mjeseca zaredom hladnija od višegodišnjeg prosjeka. Dok je rujan bio neznatno hladniji od višegodišnjeg prosjeka za razdoblje 1961.-1990., listopad je bio hladniji od prosjeka za više od 1°C.

Za vikend je osjetno zatoplilo, stigli su nam prvi oblaci nadolazeće ciklone, a jugo je na moru imalo česte olujne udare, što je djelomično remetilo normalno odvijanje trajektnog prometa. Diljem Jadrana blagdanski ponedjeljak donio je visoke temperature zraka, unatoč povećanoj naoblaci, piše Dalmacijanews. Dok je na sjevernom Jadranu kiše bilo uglavnom na širem riječkom području, u Dalmaciji se do večeri zadržalo suho. Najviše dnevne temperature bile su do toplih 20°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ciklona će naglašenije djelovati na vrijeme u Dalmaciji tijekom utorka i prvog dijela srijede. Posvuda će biti pretežno oblačno, a kiša će biti česta. Lokalno će biti jačih grmljavinskih pljuskova, te tijekom dana može pasti i preko 50 litara kiše po metru kvadratnome u kratkom vremenu. Najveća mogućnost obilnih oborina je u srednjoj Dalmaciji, gdje može doći i do ograničenih poplava, piše Dalmacijanews. Jugo će puhati veći dio dana, ali će lagano slabjeti.

Na sjeveru Dalmacije jugo će okrenuti na slab do umjeren levant i buru. Zadržat će se toplo. Promjenjivo će biti i tijekom srijede, uglavnom u prvom dijelu dana. Prema večeri postupno razvedravanje, a jugo će sasvim prestati i okrenuti na slab do umjeren levant i buru. Proljepšanje se može opet očekivati tek u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201010280372006 arti-201001280681006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike