DALMACIJA I DALJE GORI: / Najteže stanje je kod Šestanovca, u Dugobabama aktivna fronta od 4 kilometra, u pomoć stiže i vojska

Image
Foto: PIXELL
19.7.2017.
10:42
PIXELL
VOYO logo

Od aktivnih požara najteža je situacija na požarištu Plani Put u Prpuši kod Šestanovca gdje je u utorak planuo novi požar s kojim se bori stotinjak gasitelja iz Imotskog, Zadvarja, Lovreća, Zagvozda, Omiša, Gata, Kučića, Dugog Rata, Baške Vode, Makarske, Tučepa, Podgore, Gradaca, Drvenika, Kaštela, Žrnovnice, Podstrane, Solina, Marine, Trogira i Slatina, kao i DIP Divulje, informacije su koje je dobila Hina u Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP) grada Splita.

Image
'OSTANITE MIRNI I ZATVORITE PROZORE': /

Dimna zavjesa širi se nad Splitom, a nesnosan smrad se osjeća sve do Solina

Image
'OSTANITE MIRNI I ZATVORITE PROZORE': /

Dimna zavjesa širi se nad Splitom, a nesnosan smrad se osjeća sve do Solina

Gasiteljima su u utorak oko podneva pokušali pomoći iz zraka, ali zbog nepovoljnih meteoroloških uvjeta protupožarni zrakoplovi nisu uspjeli uzletjeti. Vatra je do sada "progutala" 250 hektara borove šume, smreke i niskog raslinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šestorica vatrogasaca iz DVD-a Zadvarje i Lovreć trenutačno gase vatru kod vjetroparka na Katunima brdu gdje je gorjelo i prije nekoliko dana, a do sada je izgorjelo 25 hektara.

U Dugobabama u općini Klis treba ugasiti šumski požar fronte od četiri kilometra koji gasi 50 vatrogasaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su jutros gasili ostatke požara na Mosoru, dva su kanadera stigla na požarište u Dugobabama. Zračne snage pomažu zemaljskim snagama, a stanje je znatno bolje nego jučer, javlja portal Dalmacija Danas.

– Možemo kazati da je požar lokaliziran, ali je stanje i dalje nestabilno. Najkritičnija nam je jugoistočna linija požara koja se proteže na oko kilometar dužine. Požar gasi 50-a vatrogasaca iz VZ Zagreb, tri kaštelanska društva te DVD-ovi Dugopolje i Zagora – kazao je zapovjednik kaštelanske Vatrogasne zajednice, Milivoj Taslak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gori nisko raslinje i nešto hrastovine. Uskoro se na požarište očekuje dolazak 50 vojnika koji bi trebali pomoći bržem gašenju požara.

Požar u Korušci kod Klisa je lokaliziran. Tijekom gašenja vatre u utorak je na sat vremena - od 14.15 do 15.15 sati - bio isključen 10 kW dalekovod. Izgorjelo je 20 hektara niskog raslinja, a vatru su 'ukrotili' vatrogasci iz DVD-a Zagora, Klis, Dugopolje, Solin, Sinj i JVP Split koji su tijekom noći radili na sanaciji požarišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne gori više ni u Bogomoljama na Hvaru, kao ni u Kevinoj jami u Radošići gdje je izgorjelo osam hektara makije i raslinja.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo