Stožer u dnevnom boravku / Orešković zadovoljna rezultatom: 'Dokazala sam da nisam ničiji projekt, postoji nada za Hrvatsku'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Stožer Dalije Orešković bio je - u njezinu dnevnom boravku

22.12.2019.
19:57
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo
Image

Dalija Orešković zadovoljna rezultatom: 'Dokazala sam da nisam ničiji projekt, postoji nada za Hrvatsku'

Image

Dalija Orešković zadovoljna rezultatom: 'Dokazala sam da nisam ničiji projekt, postoji nada za Hrvatsku'

Predsjednička kandidatkinja Dalija Orešković zadovoljna je rezultatima izborima. Prema neslužbenim rezultatima DIP-a, osvojila osvojila je 2,89 posto glasova (obrađeno je 99,40 posto biračkih mjesta).

"Ovo su dobri rezultati kojima sam zadovoljna. Zahvaljujem svima koji su glasali za mene, mislim da su me, unatoč ograničenim resursima u kampanji, čuli građani. Trend pokazuje da postoji nada za Hrvatsku, da će se sagraditi moderna, progresivna građanska opcija. Dokazala sam da nisam ničiji projekt", rekla je za RTL Orešković koja rezultate izbora dočekuje - u svom dnevnom boravku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što nudimo nije šou program, nisu parole, nego razmišljamo kako ćemo svi mi živjeti bolje", dodala je.

Orešković je istaknula da je postigla sve što je željela ovom kampanjom pa i rezultat, koji je dovoljan da se preokrene hrvatska politika i da se prestane baviti marketingom i šoubiznisom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da se to najbolje vidi na mom primjeru. Svi oni koji su glasali za mene bili su svjesni da ja vrlo vjerojatno neću biti pobjednik ovih izbora niti ću ući u drugi krug. To jesu glasovi bunta, ali glasovi bunta koji ne traže nikakav populizam niti jeftina rješenja", tvrdi Orešković.

Njezini birači traže da im se konkretno odgovori što će se raditi te kako i na koji način će to promijeniti njihove živote. Kada se gleda sveukupan omjer kako su se glasovi rasporedili, smatra da se napokon može reći da se u državi i društvu - rađa neka nova nada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknula je da se na izborima željela predstaviti na političkoj sceni i dokazati da nije ničiji projekt te da iza nje ne stoje veliki financijski interesi.

Potvrdila je da to znači bitku za parlamentarne izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada sve one koji su se aktivirali diljem Lijepe Naše trebam potaknuti da na tom tragu ostanemo zajedno graditi i dalje. Parlamentarni izbori su pred nama, a jedan dio programa već je gotov", najavila je Orešković i dodala da za razliku od predsjedničkih izbora uspjeh na parlamentarnim izborima neće ovisiti samo o njoj.  

"Ovaj rezultat je za mene jedan dobar vjetar u jedra za izgradnju jedne nove političke platforme koja će biti nova snaga za jednu modernu, progresivnu Hrvatsku s jasnim programom i planom i s jasnom vizijom kako ćemo oblikovati ovu zemlju i riješiti njezine probleme", istaknula je Orešković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji su događaji obilježili izborni dan, pročitajte OVDJE!

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo