'DEMONSTRACIJA BAHATOSTI I SILE' / Dalija Orešković: 'Premijer se opet u Saboru ponašao na način koji ne priliči. Pokazuje 'njonjavost'

Image
Foto: Screenshot/Twitter

'Mislim da je ovo pokušaj vlasti da se nešto zataška jer dokazi već jesu kompromitirani', zaključila je saborska zastupnica

16.11.2023.
9:56
Screenshot/Twitter
VOYO logo

Hrvatski sabor danas bi trebao potvrditi Ivana Anušića za novog ministra obrane, a saborska zastupnica Dalija Orešković za N1 televiziju otkrila je da je do kasno u noć trajala rasprava o afričkoj svinjskoj kugi u Slavoniji.

"Bio je tipičan radni dan u Saboru kojem se čulo puno besmisla. Ako niti jedan dokaz, argument ne dolazi na plodno tlo onda ja ne znam čemu takva vlast služi. Premijer se ponovno ponašao na način kakav mu stvarno ne priliči. To pokazuje 'njonjavost', pod time mislim da se usred replika šetao kao da je to njegovo dvorište i sjedao u klupe zastupnika i smješkao se s njima. To je jedna demonstracija bahatosti i sile", kazala je Orešković. No, još uvijek nisu dobili odgovor, napomenula je, od premijera, kao ni od ministrice Marije Vučković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SUDAR BIVŠEG MINISTRA /

Je li bilo propusta i zataškavanja nakon Banožićeve prometne nesreće? Javnost i dalje čeka neke ključne odgovore

Image
SUDAR BIVŠEG MINISTRA /

Je li bilo propusta i zataškavanja nakon Banožićeve prometne nesreće? Javnost i dalje čeka neke ključne odgovore

'Radi se o okupaciji nezavisnih tijela koja brane jednog ministra'

Saborska zastupnica osvrnula se i na prometnu nesreću Marija Banožića. "Frontalni sudar dvije Hrvatske. Banožić je davnih dana trebao biti smijenjen, još od afere s državnim nekretninama, kada si je dodijelio stan koji mu ne pripada. taj je predmet došao do Ustavnog suda, niti je smijenjen niti je izašao iz stana sve dok nije ubio jednog čovjeka", objasnila je Orešković.

"Očito da je da ministri ne mogu biti smijenjeni dok netko životom to ne plati. Plenković je ukinuo demokratski sustav u Hrvatskoj koji sada ne funkcionira. Postavlja se pitanje je li razriješen na zakonski način jer zakon kaže da ministri ne mogu biti razriješeni diktaturom Plenkovića nego samo ako sami podnesu ostavku, a mi ovdje ne znamo je li Banožić to učinio, mi samo znamo da je čovjek u nesvjesnom stanju", dodala je saborska zastupnica pa se podsjetila da to nije prvi put - "sjetite se kada je tajnici rekao da razriješi tri ministra Mosta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postavlja se pitanje je li bilo propusta u očevidu nesreće. Mislim da je ovo pokušaj vlasti da se nešto zataška jer dokazi već jesu kompromitirani. Radi se o okupaciji nezavisnih tijela koja brane jednog ministra. Ponovit ću, frontalni sudar dvije Hrvatske. Imamo ministra, pripadnika udružene organizacije kojoj nitko ništa ne može i koju sustav štiti i onu drugu koja se nesretnim slučajem našla na krivom mjestu u krivo vrijeme odlazeći na posao i platila je svojim životom cijenu nečije bahatosti koju Plenković promovira i štiti", zaključila je Dalija Orešković.

POGLEDAJTE VIDEO: Burno na Odboru. Anušić satima odgovarao na pitanja oporbe. Što ga sve čeka kad sjedne za kormilo ministra obrane?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo