DALIJA OREŠKOVIĆ O MILANOVIĆEVIM IZJAVAMA: / 'Nisam se preplašila. Spremna sam u ringu primati, ali i davati udarce'

Image
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

'Način izražavanja predsjednika države u ovom trenutku predstavlja jednu anomaliju koja mu ne služi na čast. Ali to nije moja bitka' kazala je Orešković

2.10.2020.
9:41
Nel Pavletić/PIXSELL
VOYO logo

Dalija Orešković, saborska zastupnica Stranke s imenom i prezimenom (SIP) ponovno je komentirala izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića upućene njoj i Marijani Puljak iz stranke Pametno. Kazala je da svatko tko se bavi javnim poslom, pogotovo politikom, mora biti spreman i na uvrede.

Podsjetimo, Milanović je Orešković i Puljak nazvao "samodopadnim narikačama", a samo za nju je kazao da je došla na čelo Povjerenstva za sukob interesa u 36. godini života kao drugorazredna odvjetnica koja se oslanjala na infrastrukturu svoga tadašnjeg supruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MILANOVIĆ PLANUO NA OREŠKOVIĆ I PULJAK: /

'Jučer sam tim samodopadnim narikačama propustio reći što sam trebao'; A onda je krenuo...

Image
MILANOVIĆ PLANUO NA OREŠKOVIĆ I PULJAK: /

'Jučer sam tim samodopadnim narikačama propustio reći što sam trebao'; A onda je krenuo...

'U Milanovićevim izjavama ima svega, ne samo seksizma'

"Ja se ovom prilikom ne bih branila od tih uvreda tako da skrećem pozornost na odnos muškarca koji je u ovom trenutku na poziciji moći prema ženama koje to možda na takav način nisu. Ja bih se radije vratila na onu temu koja je ovakve reakcije izazvala", kazala je Orešković gostujući u emisiji Studio 4 na HRT-u.

Ona smatra da u predsjednikovim uvredama ima elemenata svega, a ne samo seksizma te da je dobro što su reagirali GONG i pravobraniteljica za jednakost spolova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve su to institucije koje imaju pravo ukazivati na anomalije. Način izražavanja predsjednika države u ovom trenutku predstavlja jednu anomaliju koja mu ne služi na čast. Ali to nije moja bitka, moja je bitka ono što sam započela s Marijanom Puljak i svojim suradnicima", ustvrdila je.

'Spremna sam biti u ringu, primati i davati udarce'

Rekla je da neće pokretati nikakve tužbe za naknadu štete jer je i sama jedna od onih koji su žestoki kritičari na političkoj sceni. Milanovićeve izjave, kaže, nisu je zastrašile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče njegovih izjava o meni - ja se nisam preplašila i rasplakala njegovih napada. Ja sam rekla i stojim iza toga da sam spremna biti u tom ringu i primati i davati udarce. Udarce mislim davati i dalje, ali argumentima. Kolindu Grabar Kitarović napadala sam puno žešće od onoga što je predsjednik citirao i iza toga stojim", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo