DALIĆ UOČI SASTANKA VLADAJUĆE KOALICIJE: / 'Zašto mislite da sam izgubila njihovo povjerenje? Voljela bih vidjeti sadržaj vaših mailova'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Iako se može zaključiti kako partneri nisu baš privrženi Martini Dalić, ona ne misli da je izgubila njihovo povjerenje.

11.5.2018.
10:47
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Dva su dana prošla otkako je Index objavio korespondenciju između Martine Dalić i skupine savjetnika i odvjetnika koja pokazuje da stvari možda nisu bile baš u potpunosti onakve kakvima ih se prikazivalo u javnosti. Od samog početka ove afere, prikladno nazvane 'Afera hotmail', javnost je pozivala ministricu gopodarstva na ostavku, no ona je tvrdila kako objavljena prepiska zapravo samo potvrđuje sve ono što je već ranije govorila.

'Imam tisuće mailova, imam korespondenciju sa Šavorićem, s brojnim osobama...', rekla je danas ministrica Dalić. Na novinarsko pitanje, zašto je na Odboru za gospodarstvo u veljači ove godine rekla da je veza sa Šavorićem nikakva, odgovorila je sljedeće: "Jer je pitanje na Odboru bilo drugačije... Stvari se vade iz konteksta, time se hrane najniže strasti, tome se pridaje značenje kojeg nema. Meni bi bilo jako zanimljivo vidjeti sadržaj vaših mailova, sigurno bi tu bilo zanimljivih stvari, koje su hrana za najniže strasti", rekla je novinarima, prenosi n1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VLADAJUĆA KOALICIJA SE TRESE ZBOG DALIĆ, KOALICIJSKI PARTNERI ZAZIVAJU DORH: /

Plenković poručuje da je sve OK

Image
VLADAJUĆA KOALICIJA SE TRESE ZBOG DALIĆ, KOALICIJSKI PARTNERI ZAZIVAJU DORH: /

Plenković poručuje da je sve OK

Još jednom je bila upitana i hoće li podnijeti ostavku. 'Neću podnijeti ostavku. Zašto mislite da sam izgubila povjerenje koalicijskih partnera?', poručila je netom prije početka sastanka s tim istim koalicijskim partnerima.

Aktivirao se DORH, Daliće ne vidi problem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sastanci s koalicijskim partnerima održavaju se redovito, jer postoji komunikacija i i razgovor o svima temama. Kako je sada ova tema ponovno zauzela medijski prostor, zauzela ga je na stvarima koje smo već prethodno raspravili. Ova mail komunikacije potvrđuje sve ono što sam govorila, a to je da sam glavni autor zakona, da sam glavni koordinator, da sam se konzultirala s mnogima koji su u tom teškom trenutku mogli pomoći, i ova mail komunikacija to još jednom potvrđuje', rekla je Dalić.

Dalić je rekla kako joj nije problem što e-mail prepisku provjerava Državno odvjetništvo. "Meni to nije problem. Ako bilo tko od službenih institucija ima potrebu bilo što provjeriti, meni to nije nikakav problem jer ono što sam radila, radila sam na iznalaženju rješenja za najveću krizu od osamostaljenja Hrvatske. U tom procesu sam imala iznimno malo vremena. Nije bilo vremena za kojekakve procjene, javne rasprave, e-raspravu", rekla je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi preko četiri mail adrese

Dodala je da je zakon potvrđen od Ustavnog suda te je jedan od najprovjeravanijih zakona na inozemnim sudovima. Istaknula je kako su ga izradili stručnjaci Ministarstva pravosuđa, Ministarstva gospodarstva i Ureda za zakonodavstvo uz pomoć i input brojnih ljudi od kojih su se samo neka imena pojavila u e-mail konzultaciji.

"Biti s nekom u mail korespondenciji ne govori ništa o povezanosti, ja imam dnevno mail korespondenciju s mnogim ljudima, a u kontekstu rješavanja ovog problema, analize , izrade rješenja, pitanja, u kojem pravcu idemo, idemo li dobro, imam i korespondneciju i s g. Šavorićem. Imam tisuće mailova, korespondenciju sa brojnim osobama. Korespondenciju održavam sa četiri mail adrese", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Negirala je bilo kakav sukob interesa.""Sve sam od početka radila u suradnji, dogovoru, političkom kontekstu dvaju političkih partnera. Ponovno vas upućujem na zdrav razum, tu se ne radi o mom projektu, tu se radi o problemu koji je zadesio Hrvatsku, o odgovornim vlastima da taj problem moraju rješavati i ja sam dobila zadatak da vodim rad na rješavanju tog problema"

Za 'harangu' optužila Todorića

Ocijenila je kako se radi o procesu koji lomi brojne interesne skupine, a postizanjem nagodbe njihovi interesi ostaju trajno nezadovoljeni. Napadima na Vladu se pokušavaju obraniti ti interesi, uključujući i one samog vlasnika, ustvrdila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobno sam već mjesecima izložena harangi koju vodi bivši vlasnik. Mnoštvo laži upućeno je na moj račun", rekla je Dalić tvrdeći kako je afera s mailovima jedan od posljednjih pokušaja da se kroz udare na Vladu sruši nagodba.

Za SMS-ove koje je Ivica Todorić poslao predsjednici Republike i HHO-u s navodnom komunikacijom između nje i premijera Andreja Plenkovića kazala je kako su, prema onome što je imala prilike vidjeti, "apsolutna krivotvorina, izmišljotina, uradak za koji ne bih mogla naći drugi opis."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo