pozitivna priča /

Dalić obećala novi Zakon o javnoj nabavi: najbolje domaće izvoznike ugostio jedan od najuspješnijih - Đuro Horvat

Njegov možda najvredniji stroj je kamion za odvoz smeća. 100 posto hrvatski proizvod. Iako bi za mnoge gradove u Hrvatskoj ovakav domaći kamion bio idealan za odvoz smeća ipak se kupuju skuplja vozila iz inozemstva

14.11.2016.
19:00
VOYO logo

Najači domaći izvoznici sastali su prvi put se sa ministricom gospodarstva Martinom Dalić. Dalić je saslušala one koji trenutno najviše zapošljavaju. Izvoznici su lokomotiva nacionalne ekonomije. Jedna od njihovih želja je i efikasniji Zakon o javnoj nabavi kojeg im potpredsjednica Vlade obećala već za sljedeću sjednicu Vlade.

"On po našim procjenama donosi direktne uštede za gospodarstvo od 42 milijuna kuna plus druge indirektne uštede koje će donijeti zbog efikasnijeg procesa javne nabave i tiome onda smanjivanjem njenog troška", ističe Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćim okupljanja je Đuro Horvat. On u svojoj tvornici zapošljava preko 700 radnika. Općina Donji Kraljevec zato ima ukupno 1800 zaposlenih na 1600 stanovnika. Horvat je dobitnik nagrade za hrvatskog poduzetnika godine. Najavljuje da će uskoro otvoriti još jednu halu. Proizvodi strojeve i vozila za ekološki odvoz smeća ali i kompletne ekološke tvornice.

"Prodajemo u 30 zemalja svijeta i sad osvajamo Ukrajinu i Rusiju", poručuje Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proizvode i montažne kućice sa kojima se brzo proširuju škole ili uredi. Ovi se glancaju, pregledavaju i već danas putuju za Švicarsku a neki za Tanzaniju. No možda najvredniji stroj je ovaj kamion za odvoz smeća. 100 posto hrvatski proizvod.

Iako bi za mnoge gradove u Hrvatskoj ovakav domaći kamion bio idealan za odvoz smeća ipak se kupuju skuplja vozila iz inozemstva. Izvoznici zbog takvih situacija i žele novi, pravedniji Zakon o javnoj nabavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo