ĐAKOVO JE NOVO ŽARIŠTE: / Osim zaraženih sestara, pozitivan je i djelatnik Pošte; U samoizolaciji je i dvoje radnika Pošte u Osijeku

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

'Od danas je svaka sestra u samoizolaciji, nemamo nikakvih zajedničkih aktivnosti. Isto tako, do daljnjeg je zatvoren Dnevni boravak centra 'Amadea' i Dječji vrtić 'Sunčev sjaj Nazaret'

23.6.2020.
14:17
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Đakovački samostan Milosrdnih sestara sv. Križa danas je potvrdio informaciju da je deset sestara pozitivno na koronavirus, ali ne zna na koji način je došlo do zaraze. "U nedjelju, 21. lipnja, četiri sestre dobile su temperaturu o čemu su obavijestile svoju liječnicu koja je potom izvijestila epidemiologa. Nakon toga testirano je ukupno 12 sestara od kojih je deset pozitivno", priopćio je samostan.

"Ne znamo na koji je način došlo do kontakta s koronavirusom, jer su se cijelo vrijeme epidemije sestre pridržavale mjera. Od danas je svaka sestra u samoizolaciji, nemamo nikakvih zajedničkih aktivnosti. Isto tako, do daljnjeg je zatvoren Dnevni boravak centra 'Amadea' i Dječji vrtić 'Sunčev sjaj Nazaret", izvijestili su iz samostana. Napominju kako je u samostanu trenutačno oko 180 sestara, a prosječna dob je 69 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U ĐAKOVAČKOM SAMOSTANU NE ZNAJU KAKO SU SE ZARAZILE ČASNE: /

'Cijelo vrijeme su se pridržavale mjera, sve su u samoizolaciji'

Image
U ĐAKOVAČKOM SAMOSTANU NE ZNAJU KAKO SU SE ZARAZILE ČASNE: /

'Cijelo vrijeme su se pridržavale mjera, sve su u samoizolaciji'

Zaražen i djelatnik Hrvatske pošte

Iz Hrvatske pošte za RTL su rekli kako su pod mjerama samoizolacije četvorica radnika iz Đakova, od kojih je jedan pozitivan na koronavirus, no nije poštar i ne radi direktno s korisnicima. Pod mjerama samoizolacije je i dvoje radnika Pošte u Osijeku.

Đakovački gradonačelnik Marin Mandarić istaknuo je na konferenciji gradskog Stožera da su kontaktirali sa sestrama, da su one dobro. "Ne trebamo prestajati skretati pažnju na važnost odgovornog ponašanja svih, jedino tako možemo spriječiti daljnje eskaliranje zaraze. Epidemiolozi kažu da je situacija pod kontrolom, već su identificirali sve kontakte, radi se na tome, određuju se mjere samoizolacije", rekao je Mandarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjoj izvanrednoj press konferenciji Stožera civilne zaštite Grada Đakova, održanoj povodom proboja koronavirusa u đakovački samostan, gradonačelnik Đakova Marin Mandarić rekao je kako ove godine ipak neće biti ništa od Đakovačkih vezova, javlja SiB.

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo