"DAJ PET za Borisov TOPLI DOM": / Podiže pet sinova s 1400 kuna mjesečno!

Image
Foto: Pixsell, Davor Javorović

Sedmogodišnji Boris Križan osvojio je srca dviju humanitarki koje su odlučile pomoći njegovoj majici u preživljavanju i osiguravanju normalnih životnih prilika za njezine sinove.

11.9.2015.
13:20
Pixsell, Davor Javorović
VOYO logo

"Majka sam pet sinova. Muž mi je preminuo prije 6 godina tj. 2009. od moždanog udara. Od tada sam sama sa svojih 5 sinova. Primam dječji doplatak u iznosu 1.500,00 kuna i to su mi jedina primanja. Socijalno mi je ukinuto prije jer nisam uspjela na vrijeme predat papire. Jedan sin je u domu u Lovranu , pohađa srednju školu za kuhara, u Opatiji, za koji dom plaćam 630,00 kuna", riječi su kojima se Vesni Mišak i Marijani Matešić obratila Nada Križan (42) iz baranjske Suze moleći ih za pomoć jer treba othraniti i školovati petero djece. Nada ne može ostvariti pravo na mirovinu jer njen suprug nije imao dovoljno staža. Od njenih pet sinova, najmlađi je Boris koji je sada krenuo u školu, a tu su i 13-godišnji Antonio, 15-godišnji Edi, 18- godišnju Šandor te godinu dana stariji Alen koji je nezaposlen.

Nakon što su putem Facebooka dobile poruku, Marijana i Vesna nakrcale su automobil potrepštinama, odjećom i hranom te krenule put Suze upoznati obitelj. Po dolasku su se uvjerile u sve što im je Nada rekla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borisovih "dam pet"

"Vidjevši svojim očima sve i prikupljanjem saznanja na razne načine shvatila sam da su imali neku akciju gdje su im prikupili 15.000,00 kuna s kojim novcem je ona ugradila 2 prozora PVC i vrata na ulazu u kuću, platila zaostale dugove i napunila hladnjak za djecu (što joj se stavlja na teret od strane soc. radnika)", priča Vesna koja je nakon toga pokrenula akciju pod nazivom "DAJ PET za Borisov TOPLI DOM".

Akcija je, kaže Vesna, dobila naziv po jednom Borisovom postupku. Naime, mališan im je jedne večeri preko svoje majke Nade dao pet za laku noć i zbog toga što smo mu pomogle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Humanitarna akcija "DAJ PET za Borisov TOPLI DOM", pokrenuta na Facebooku, pokrenuta je 10. rujna i trajat će do 10. listopada i njome se želi osigurati topli dom za Nadu Križan i njene sinove. Sve detalje o akciji možete pronaći na istoimenoj Facebook stranici. Inače uplate se prikupljaju na Zagrebačku banku. IBAN je HR8523600003512012462, (BIC) identifikacijska šifra banke - ZABAHR2X.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo