Dačić se zabavljao sa Tačijem, Toma se naljutio na Josipovića

Predsednik Srbije besan zbog hrvatskog svojatanja Andrića i Tesle

2.7.2013.
14:32
VOYO logo

Proslavu ulaska Hrvatske u EU obeležila su dva dramatično različita događaja.

Hrvatski fotoreporter ovekovečio je široke osmehe Hašima Tačija i Ivice Dačića, u društvu Štefana Filea i drugih zvanica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi, znatno neveseliji deo priče objavile su "Naše novine".

Iako su hrvatski mediji izvestili o srdačnom rukovanju srpskog predsednika sa hrvatskim kolegama, Nikolić je juče iz Hrvatske otišao besan jer su domaćini uključujući i premijera Zorana Milanovića tokom ceremonije prisvojili srpskog naučnika Nikolu Teslu i nobelovca Ivu Andrića!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikolić je svojatanje srpskih velikana shvatio kao provokaciju, ali se zarad mira u kući i opšteg utiska koji je trebalo ostaviti na evropske zvaničnike uzdržao od javog negodovanja. Bes zbog komšijskog prsta u oko nije prošao ni sutra, pa je unapred najavljeni radni doručak sa Jospipovičem odbio pod izgovorom da nema vremena.

Izvor tvrdi da predsedniku nije bilo svejedno da sluša kako pred evropskim zvaničnicima Tesla i Andrić naprasno postaju Hrvati, ali nije bilo ni vreme, ni mesto za bilo kakvu vrstu otvornog protesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojedini učesnici primetili su da Nikolić nije bio srećan što mora da se druži sa predsednicom Kosova, ali je u cilju prudruživanja EU i normalizacije odnosa između Beoograda i Prištine bio primoran. Koliko god je mogao sklanjao se od Jahjage, ali ga je ona navodno pratila, pa su najveći deo vremena proveli u društvu Mila Đukanovića.

Sa druge strane premijer Ivica Dačić bio je mnogo opušteniji. On je, kažu bio oduševljen hrvatskom jagnjetinom, a upućeni kažu da se najviše smejao Hašim Tači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo