'ovi koji prosvjeduju nikad nisu posadili drvo' / 'Čupam pa sadim': hortikulturalno osvješteni Bandić posadio prvo stablo hrasta na Branimirovoj

Image
Foto: Facebook (Maja Kljaić/Branko Bogunovic); Zagreb.info

'Posadio sam više drveća nego što imam kose na glavi, a imam još nešto kose na glavi', poručio je Bandić

29.3.2018.
11:15
Facebook (Maja Kljaić/Branko Bogunovic); Zagreb.info
VOYO logo

Podružnica Zrinjevac započela u četvrtak ujutro sa sadnjom stabala hrasta u Branimirovoj ulici, na dijelu od križanja s Ulicom Crvenog križa do križanja s Ulicom Zavrtnica uz prugu.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić simbolično je zasadio prvo stablo te odlučio komentirati pritužbe i prosvjede građana ovih dana, zato što je, podsjećamo, s Trga maršala Tita iščupana i odvezena kultna magnolija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo želim reći svojim sugrađanima koji su ekološki i hortikulturalno osvješteni da je onda i gradonačelnikhortikulturalno osvješten. Posadio sam više drveća nego što imam kose na glavi, a imam još nešto kose na glavi.

(Foto: Zagreb.info)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo, poručio bih onima koji prosvjeduju da uništavamo drveće – kada budu posadili drveća koliko ja sa sugrađanima, onda ću im vjerovati. Ovi koji prosvjeduju su ljubitelji drva, ali nikad nisu posadili drvo. No, u demokraciji imamo pravo na izražavanje, to je abeceda demokracije. Drago mi je; dok oni prosvjeduju, mi ćemo raditi. Djelatnici Zrinjevca posadit će 80 piramidalnih hrastova lužnjaka koji će krasiti Branimirovu produženu od Držićeve do Zavrtnice. Na projektu radimo s HŽ-om.

Mogu najaviti da ću na Veliki petak s tehničkim direktorom Zrinjevca gospodinom Lekom i direktorom Toljanom obići trasu od Jankomirskog mosta do Ivanje Reke, u duljini od 11 kilometara. Posadit ćemo između 1.200-1.500 lipa. To će biti najveća aleja lipa u Europi. To je sljedeći projekt koji mogu najaviti. Vjerojatno će prosvjedovati kad ćemo to raditi, no to je cijena posla, ja ne mogu protiv toga. Mi ćemo delati, a ona neka prosvjeduju. Demokracija", zaključio je Bandić, javlja Zagreb.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo