Problemi u kompaniji / Croatia Airlines otvorila nove linije, piloti i osoblje najavljuju štrajk

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Zadnji štrajk pilota i kabinskog osoblja Croatia Airlinesa dogodio se 2013. godine, a zbog njega je kompanija imala milijunske gubitke

20.5.2017.
17:20
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Croatia Airlines obilježila je jučer u Zračnoj luci Franje Tuđman četiri sezonske linije, za Stockholm, Bukurešt, Oslo i Helsinki, čime je već drugu godinu za redom proširila mrežu svojih destinacija, piše Večernji list.

Izvršni direktor Croatia Airlinesa za operativne poslove, Krešimir Vlašić, rekao je da se nadaju da će novim linijama ostvariti rast broja putnika od sedam posto, što znači da će prvi put u povijesti kompanije imati više od dva milijuna putnika godišnje, čime bi učvrstili poziciju regionalnog lidera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Nijemci cijene rad Hrvata: aviomehaničari Croatia Airlinesa već 25 godina obavljaju remont na zrakoplovima Lufthanse

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Jedan od čelnih ljudi 'Franje Tuđmana' komentirao prigovore na novi terminal i otkrio što će biti sa starom zgradom zračne luke

>> Croatia Airlines prodala pet pari svojih jutarnjih slotova u londonskoj zračnoj luci Heathrow

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, njihove bi planove mogao poremetiti štrajk pilota, kabinskog osoblja i aviomehaničara Croatia Airlinesa. Naime, sindikat Organizacija radnika Croatia Airlines – ORCA, koji okuplja navedene radnike, rekao je da su poduzete pripremne radnje k pokretanju štrajka nakon neuspješnog mirenja u kolektivnom radnom sporu.

O tome hoće li i kad u štrajk, odlučit će skupština sindikata koja će se održati krajem ovog mjeseca ili početkom lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Croatia Airlinesa, Krešimir Kučko, kazao je pak da je uprava željela produljiti kolektivni ugovor do kraja ove godine, te započeti pregovore o novom ugovoru nakon turističke sezone, na što su pristala dva sindikata. Dodao je da je sindikat ORCA došao na pregovore sa zahtjevima materijalne prirode, čije bi ispunjenje značilo dodatnih 50 milijuna kuna godišnje, piše Večernji list.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo