ČOVJEK KOJEG SE SUMNJIČI DA JE IZRADIO LAŽNE SMS-ove ZA MAMIĆA I TODORIĆA: / Radio je u policiji i bio u kontaktima s političarima

Image

Visoke novčane iznose navodno je primao 36-godišnji bivši djelatnik policije u zamjenu za izradu lažnih SMS prepiski

23.9.2018.
9:25
VOYO logo

U svom domu u Belišću, u petak je uhićen 36-godišnji Franjo Varga kojeg se sumnjiči da stoji iza lažne SMS prepiske te ostale dokumentacije za otrebe sudskog postupka kojeg se u Osijeku vodi protiv Zdravka Mamića, Zorana Mamića, Damira Vrbanovića te poreznika Milana Pernara, zbog zvlačenja 115,8 milijuna kuna iz Dinama.

USKOK je protiv njega kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela sprječavanja dokazivanja, a sudac istrage mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro plaćen posao

Konkretno, Vargu se tereti da je izradio lažnu SMS prepisku između glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i anonimnog suca Županijskog suda u Osijeku na kojem se i vodi proces protiv Mamića. To je ujedno i prepiska koju je Mamić predočio javnosti na pressici 4. lipnja kazavši kako je to 'dokaz da mu se smješta'.

Iako je njegov odvjetnik Veljko Miljević tražio da se zbog ovog 'dokaza' odgodi izricanje presude, sud je taj zahtjev odbio i osudio svu četvoricu okrivljenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

04.06.2018., Zagreb - Izvanredna konferencija za novinare Zdravka Mamica u press dvorani stadiona Maksimir, dva dana prije nego ce mu na Zupanijskom sudu u Osijeku biti izrecena presuda.

Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Inače, Varga je do prije nekoliko godina radio za PU osječko-baranjsku na poslovima informatičkih tehnologija i kriptozaštite, a kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, priznao je sve za što ga se tereti i kazao kako je za to primio visok novčani iznos. Tvrdi u da se osobno sastajao s jednim od četvorice okrivljenika.

Radio i za Todorića?

Navodno je Varga pripremio i lažnu prepisku o navodnom utjecaju na suce Vrhovnog suda koji bi odlučivali o žalbi okrivljenika. U tome je spriječen doznavši da se nad njim provodi krim istraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varga je, piše Jutarnji, iz policije otišao nakon što je protiv njega podignuta optužnica za krivotvorenje isprava, a navodno su zabilježeni i njegovi kontakti s osobama iz visokih političkih krugova. Sumnjiči ga se i da je izradio sličnu lažnu prepisku za Ivicu Todorića, navodno između Andreja Plenkovića i Martine Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo