OBJAVIO NA TWITTERU / Ćorić misli da je potez Vlade kojem se ograničava maksimalna cijena goriva odličan: 'Sutra bi svjedočili poskupljenju'

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Ministar je napisao i kako trenutni podaci govore da bi se globalno tržište trebalo stabilizirati do kraja godine

18.10.2021.
20:35
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić na svom Twitteru, na kojem je poznat kao TĆ, napisao je kako misli da je Vladina uredbu kojom je ograničena maksimalna cijena goriva (benzin na 11.10, a dizel na 11 kuna), odličan potez. 

Ćorić je, naime, napisao kako bi cijene nafte nastavile rasti te bismo, da nije došlo do intervencije, sutra svjedočili značajnom poskupljenju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema izračunima, u odnosu na Uredbom utvrđenu cijenu, Eurodizel bi bio skuplji 0,63 kn, Eurosuper 95 za 0,39 kn, dok bi Eurosuper 100 prešao 12 kn po litri", napisao je Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je napisao i kako trenutni podaci govore da bi se globalno tržište trebalo stabilizirati do kraja godine, ali da će Vlada nastavljati pratiti cijene i trendove na tržištu naftnih derivata te će upotrebljavati sve raspoložive mehanizme kako bi ublažili pritiske na gospodarstvo i standard građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo