iznimno loši uvjeti /

Cirkus kao u hororu: došli s 30-ak životinja u Hrvatsku pa ih sve ostavili da uginu u kamionu

Image
Foto: Thinkstock

Volonteri su molili za pomoć i pisali svim nadležnim službama. Nažalost, kako su izjavili, veterinarska inspekcija im je priopćila kako 'to nije njihova nadležnost'

9.5.2017.
10:53
Thinkstock
VOYO logo

"Ovo je prestrašno. Standardna priča, nitko nije nadležan i stalno nas prosljeđuju od jedne do druge institucije. Dok se oni loptaju, životinje ugibaju", ispričali su za 24sata volonteri Društva za zaštitu životinja Spas iz Podgorice. 

Volonteri su upozorili na strašan slučaj vezan uz talijanski cirkus Monte Carlo 
koji je došao prije desetak mjeseci u Dahnu nadomak Podgorice. Došli su s tridesetak 
životinja koje su nakon predstave samo ostavili u kamionu i otišli. A životinja je mnogo - od deva, kamerunskih koza pa do nojeva i ljama. Zbog iznimno loših uvjeta je 
većina životinja uginula, a samo su dvije deve preživjele. Međutim zbog dehidriranosti 
su izgubile grbe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volonteri su molili za pomoć i pisali svim nadležnim službama. Nažalost, kako su izjavili, veterinarska inspekcija im je priopćila kako "to nije njihova nadležnost". Nadalje, i gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković je istaknuo kako postoji niz problema koje treba riješiti prije transporta deva u Hrvatsku - radi se o dozvolama i veterinarskom suglasnošću da su deve sposobne za transport. 

Smatra da se deve prije svega moraju vratiti u dobru kondiciju, a tek onda prevesti do Đurđevca. Ako su izgubile grbu, pojasnio je, na rubu su preživljavanja i nužan im je oporavak, koji može potrajati. Za to vrijeme siguran je da će se pronaći rješenje da deve udome u đurđevačkoj Sahari, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo