NEVAŽAN JE / Ćipe: 'Biti predsjednik Odbora ne znači ništa, osim 300 eura za malog trgovca Milorada Pupovca'

Image
Foto: Slavko Midzor/Pixsell

'DP nikad neće glasati za Milorada Pupovca. Ja vam sad ovdje kažem - DP će glasati protiv! Što više da vam kažem?! Hoće li ga izabrati SDP i HDZ, ili Možemo?! Neka ga izaberu'

21.6.2024.
11:45
Slavko Midzor/Pixsell
VOYO logo

Članovi Domovinskog pokreta održali su konferenciju za medije u Saboru u petak. Iako je tema bila muškarac iz Splita koji je kažnjen sa 700 eura i 70 eura sudskih troškova za narušavanje javnog reda i mira jer je na balkonskoj ogradi prvog kata svoje kuće vidno istakao zastavu HOS-a, dotaknuli su se i glasovanja o čelniku saborskog Odbora za ljudska prava.

"Zastave u Vukovaru u prošloj Koloni sjećanja su se vijorile svima, nikome nije napisana kazna. Što se promijenilo od onda do danas? U centru Zagreba prije 15 dana, na Prideu pojavila se jugoslavenska zastava. Je li ta osoba dobila kaznu od 700 eura? Nije. Jer Milorad Pupovac je rekao u Saboru da četnička kokarda nije zabranjena pa tako ni jugoslavenska zastava", rekao je Stipo Mlinarić Ćipe na konferenciji za medije Domovinskog pokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li ovo odvlačenje pažnje zbog imenovanja Milorada Pupovca na čelo Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina koje je najavljeno za petak, rekao je da oni neće glasati za to.

Image
VEĆINA ZA /

Pupovac izglasan za predsjednika Odbora za prava nacionalnih manjina

Image
VEĆINA ZA /

Pupovac izglasan za predsjednika Odbora za prava nacionalnih manjina

"DP nikad neće glasati za Milorada Pupovca. Ja vam sad ovdje kažem - DP će glasati protiv! Što više da vam kažem?! Hoće li ga izabrati SDP i HDZ, ili Možemo?! Neka ga izaberu. Mi imamo svoj stav o Pupovcu, odnosno o SDSS-u", rekao je Ćipe i dodao da će u Saboru reći zašto neće glasati za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš je stav od početka bio jasan. To ćemo vam danas pokazat u Saboru. Neće dobiti potporu Domovinskog pokreta. Domovinski pokret je izbacio SDSS s vlasti. Naši koalicijski partneri neka rade po svom. To nije prijedlog HDZ-a, nego prijedlog nacionalnih manjina. Odbor koji je nebitan. Ovo je samo malo sitna trgovina. Sitna trgovina zbog povećanja plaće od 300 eura. Ključno je da SDSS ne participira u Vladi gdje se donose ključne odluke", rekao je Ćipe i dodao da nije riječ o ustupku, kako je ovo nazvao Ivan Penava jer su saborski odbori bitni samo zbog 300 eura naknade koja se dobije.

"Odbor nije izvršna vlast i ni o čemu ne odlučuje. Biti predsjednik Odbora ne znači ništa, osim 300 eura za malog trgovca Milorada Pupovca", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo