"Piletinu jer je stvarno pretjerano, pretjerana je cijena i stvarno nema smisla, ne kupujemo više", rekla je ta RTL Ljiljana Žuža iz Rijeke komentirajući cijene hrane. Cijene filea, čistog mesa za pohanje su paprene.
"Sada je počela biti luksuz! Pureći je 91, pileći je 75! Ajmo reći, pureći je sada u rangu janjetine", kazao je mesar Dejan Brkljačić.
Dokaz je u susjednoj mesnici! Janjetina je po 90, teletina od 100 kuna na više za kilogram. Ali se nikad manje nije kupovalo nego danas! I na riječkoj ribarnici ista pjesma!
"Inače bih svaki dan jela ribu, ali ovako ne možete jer je skupa pa čekam kad je kraj, kad se zatvara ribarnica da kupim nešto ribe", rekla je Amira Rogić iz Rijeke.
Hobotnica je po 140, orada 180 kuna! Bankovi su puni i jeftinije plave i one skupe bijele ribe.
18.07.2021., Makarska: Mesnica u sklopu restorana Papar Grill
"Baš ne mogu si priuštiti pa oradu, brancine!", rekla je Riječanka Zdenka Ljubušić.
Teška su vremena pa se i sitna teže prodaje!
"Prodaja se u krizi smanjila na pola, cijene su tako, 30 kuna inćun, srdela", kazala je prodavačica u ribarnici Marina Nimac.
Riječka tržnica vrvi ljudima, ali kupaca je malo. Boje i mirisi voća i povrća mame, novčanik vraća u stvarnost.
"Naprimjer orasi, dobro ne kupujem ih često, znate kad se kupuju za Uskrs i Božić, ali 100 kuna!", rekla je Riječanka Vera Group.
Prodavači žale za prošlim, kažu, zlatnim vremenima. Nije dobro, a bit će, čini se još gore! Kupuje se malo, nastavi li se rast cijena, kupovat će se još i manje!