kaotična situacija / Četvrtina novozaraženih trenutno dolazi iz škola. Online nastava održava se u četiri škole, a udio cijepljene djece je relativno mali

Image
Foto: Pixsell

Trenutno je u samoizolaciji ukupno 10.115 učenika, od čega 6.743 učenika osnovnih i 3.372 srednjih škola. U samoizolaciji je 159 zaposlenih u školstvu

26.10.2021.
9:00
Pixsell
VOYO logo

Prema jučerašnjim podacima na koronavirus bilo je pozitivno 3.820 učenika i 554 nastavnika, ali nakon provtnih najava  Ministarstvo znanosti i obrazovanja poručilo je da zasad ne namjerava mijenjati kalendar školske godine iako gotovo četvrtina novozaraženih dolazi iz školskog sustava.

"Praznici su definirani kalendarom. Mogu se neke manje izmjene raditi, ali to poremeti satnicu u svim školama. Ne kažem da je nemoguće, ali je dosta komplicirano. Da, možda prijeđemo na nekakve oblike online nastave, ali to ćemo vidjeti još", rekao je za RTL Danas ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče moguće online nastave u skladu s epidemiološkom situacijom u pojedinoj školi, gradu, području županije ili županiji, osnivači škola u suradnji sa županijskim stožerom mogu donijeti odluku o prelasku na online nastavu za pojedinu školu, grad ili za područje cijele županije. Iz Ministarstva su poručili da je donošenje odluke o online nastavi definirano modelom koji je donesen još prije početka prošle školske godine i na snazi je više od godinu dana te je tijekom prošle školske godine omogućio da učenici u Hrvatskoj na nastavi uživo provedu puno više dana od svojih vršnjaka u Europskoj uniji.

Image
Brojke rastu u školama /

Fuchs ekskluzivno za RTL o online nastavi: 'Sve mjere ostaju iste kao što su i bile. Ja ne bih zatvarao škole'

Image
Brojke rastu u školama /

Fuchs ekskluzivno za RTL o online nastavi: 'Sve mjere ostaju iste kao što su i bile. Ja ne bih zatvarao škole'

Trenutno je u samoizolaciji ukupno 10.115 učenika, od čega 6.743 učenika osnovnih i 3.372 srednjih škola. U samoizolaciji je 159 zaposlenih u školstvu, a prema podacima kojima raspolaže Ministarstvo, nastava se po C modelu, odnosno online, održava u četiri škole, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni epidemiolog u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije dr. Dobrica Rončević kaže da je udio cijepljene djece zasad relativno mali.

"Nadamo se da ćemo od 7,5 posto cijepljenih u dobi od 12 do 17 godina ipak učiniti određeni napredak kako bismo u školskom sustavu dosegnuli višu razinu zaštite, ali i višu razinu standarda odvijanja nastave, budući da znamo da cijepljenima nije potrebno propisivati i provoditi samoizolaciju", rekao je Rončević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo