oprezan nakon pobjede / Červar zadovoljan, ali i oprezan: 'Kad je cijela momčad kao obitelj, onda to ovako izgleda, no ima još puno prostora za napredak'

'Ima još toga, moramo dobro rasporediti snage, biti spremni na promjene, ne smijemo primiti lake golove, i moramo u tranziciji, kad protivnik udara u leđa bolje slagati obranu', upozorio je Červar nakon pobjede

14.1.2018.
22:23
VOYO logo

U susretu 2. kola A skupine Europskog rukometnog prvenstva hrvatska reprezentacija je u splitskoj Spaladium Areni pobijedila Island 29-22 i nakon dva kola ima maksimalan broj bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Lino Červar bio je zadovoljan pobjedom, ali je upozorio kako Hrvatska ima još mnogo mjesta za napredak. 

Izborniče, rekli ste uvijek da idete stepenicu po stepenicu i evo, popeli ste se na tu drugu stepenicu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, htio bih čestitati svim igračima, zaista smo djelovali kao momčad u ovim teškim trenucima kad smo ostali bez lidera. Nemam riječi kako kojima zahvalio splitskoj publici koja nas je gurala cijelu utakmicu. Drago mi je da su nam uoči današnje utakmice i druge reprezentacije zaželjele sreću, uključujući nogometaše i košarkaše i brojne druge. Što se tiče utakmice, dobri su Islanđani, radili su nam probleme u prvom dijelu. Drugo poluvrijeme smo povukli dobre poteze, ali ovo je samo druga stepenica. 

Ova reprezentacija djeluje zaista homogeno, svaki igrač da svoje, vjerujem ponosni ste? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesam, dečki zaista daju sve od sebe, dišu jedan za drugoga, međutim opet upozoravam, tek smo krenuli, ima još teških protivnika, ali drži nas želja da pokažemo kakvi smo, i drže nas odlični odnosi u timu, stvarno smo kao jedna velika obitelj. 

Vjerujem da ne želite izdvajati igrače, ali moramo komentirati Luku Cindrića. Prvo poluvrijeme, drugo poluvrijeme, sjajni Mamić, dobili ste Stevanovića, Čupić je imao odličnu rolu? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reći ću vam samo da je momčad najbolji igrač. 

Perfekcionist ste, što biste htjeli popraviti? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima još toga, moramo dobro rasporediti snage, biti spremni na promjene, ne smijemo primiti lake golove, i moramo u tranziciji, kad protivnik udara u leđa bolje slagati obranu. Ima još mnogo toga, no nema vremena da vam sve ispričam. 

Pogodili ste i s Buntićem, donio je svoju mirnoću i iskustvo? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, bravo za Denisa. 

Kako planirate igrati sa Švedskom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će teško, ako ćemo se vraćati u obranu kao večeras, neće biti dobro. Još jednom zahvaljujem publici, molim je da nas pogura do Zagreba sa četiri boda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike