traži odgovornost / Čelnik Sberbanke: 'Agrokor nam je zatajio dug od milijardu dolara, idemo na sud'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

'Čudno je što hrvatska vlada podupire netransparentnost', jasan je Herman Gref

13.9.2017.
17:27
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Čelnik Sberbanke Herman Gref najavio je da će ta banka svoje dugove od Agrokora pokušati naplatiti preko suda, prenose ruski mediji. 

Čelnik banke Herman Gref tvrdi da Ivica Todorić i revizori banci nisu prikazali milijardu dolara duga koje ima kompanija:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo sudsku strategiju, spremni smo, svjesni smo da bi to mogao biti dug proces. Tražit ćemo odgovornost svih ljudi uključenih u ovu prevaru. Tužit ćemo i revizorsku tvrtku koja je potvrdila lažna izvješća Agrokora. Vratit ćemo svoj novac sudskim putem", rekao je Gref ruskim novinarima.

Dodao je kako je već podnesena kaznena prijava protiv vlasnika i uprave Agrokora te da se nada kako će "k odgovornosti privesti i revizorsku tvrtku koja je potvrdila lažno izvješćivanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim riječima, Sberbank ne namjerava više financirati Agrokor.

"Situacija je za nas krajnje netransparentna, to smo nekoliko puta istaknuli hrvatskoj vladi. Čudno je što hrvatska vlada podupire netransparentnost. U nedostatku transparentnosti, kada ne razumijemo koliko je novca potrebno za tvrtku i kakva je kvaliteta upravljačkog kadra, kada ne razumijemo koliko se učinkovito troši ovaj novac, ne želimo sudjelovati u takvim procesima ", dodao je šef Sberbanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo