'Čekaj godinu dana ili dođi sutra kod mene privatno'

Je li dopušteno i moralno da liječnici reklamiraju svoj privatni biznis u javnim bolnicama u kojima primaju solidne plaće? Marketing u KB Dubravi jako je naljutio Ivu B.

22.1.2010.
12:08
VOYO logo

"Kada sam došla u KB Dubrava zbog lakšeg zahvata otklanjanja fibroma, profesor doktor Zdenko Stanec u svojoj mi je ordinaciji priopćio da ću na zahvat čekati godinu i pol, no da u njegovoj poliklinici Edumed to mogu već sutradan riješiti, ali za 1500 kuna", požalila se novinarima Jutarnjeg lista pacijentica Iva B.

Ona smatra da su liste čekanja u državnim bolnicama namjerno tako duge ne bi li liječnici pacijente preusmjeravali u privatne klinike gdje zarađuju velike svote, u odnosu na solidne plaće koje primaju u javnim ustanovama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Radi se o više estetskom zahvatu'

Zdenko Stanec u pismenom odgovoru nije bježao od svojih marketinških sposobnosti. Na upit o uklanjanju dobroćudnog fibroma uzvratio je preporukom da pacijent može navratiti kod njega u polikliniku Edumed ako im se ne da čekati na operaciju u bolnici više od godinu dana. Naglasio je da tamo radi izvan radnog vremena.

"Lista čekanja za operaciju fibroma je preko godinu dana budući se radi o dobroćudnoj tvorbi (više estetska korekcija)", navodi u odgovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U KB Dubravi navode kako ne znaju za reklamiranje privatnih klinika unutar institucije i napominju da je liječnicima rad u privatnim klinikama dopušten ako ne ugrožava efikasnost na radnom mjestu u bolnici.

Prethodni članci:

arti-201001050182006 arti-201001200086006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo