Čeka nas kišoviti Uskrs i temperature oko nule

Petak prije uskršnjih blagdana obilježit će vrlo promjenjivo vrijeme diljem Lijepe Naše.

2.4.2010.
11:40
VOYO logo

Veliki petak će u cijeloj zemlji obilježiti djelomice sunčano vrijeme s mjestimičnom kišom, a na srednjem i južnom Jadranu mogući su rijetki pljuskovi s grmljavinom. Više oblaka očekuje se prijepodne, dok će u drugom dijelu dana sunčanih razdoblja posvuda biti više. Izmjerene temperature zraka ujutro su bile od 4 do 9 Celzijevaca na kopnu te između 5 i 14 Celzijevih stupnjeva na Jadranu, a dnevne će biti između 9 i 17°C u unutrašnjosti zemlje te od 15 do 18°C na moru.

Meteo-info predviđa kako će vikend u cijeloj zemlji započeti pretežno sunčanim i razmjerno toplim vremenom. Na sjevernom se Jadranu povremeno očekuje umjeren razvoj naoblake, dok će u ostatku zemlje biti i razdoblja bez oblaka. Jutarnje temperature zraka u kopnenom će dijelu zemlje biti znatno niže od petka, između 0 i 4°C, dok se na obali očekuje od 4 do 12°C. U najtoplijem dijelu dana u unutrašnjosti se očekuje od 10 do 18°C, a u priobalju između 16 i 18 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskršnje jutro započet će gomilanjem sivih, kišnih oblaka nad kopnenim dijelom Hrvatske u početku, a do kraja dana oblaci će se nadviti nad cijelu zemlju, te se očekuje povremena kiša i pljuskovi s grmljavinom. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti zemlje bit će između 5 i 9°C, a na Jadranu od 7 do 13°C, dok će sredinom dana kopneni predjeli imati od 11 do 19°C, a priobalje od 13 do 18°C.

Državni hidrometeorološki zavod na svojim internetskim stranicama za ponedjeljak najavljuje nastavak lošeg vremena, s još obilnijim padalinama diljem zemlje. Jutarnje temperature u kopnenom dijelu bit će između 1 i 8 stupnjeva, a na Jadranu između 5 i 10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201003310311006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo