ČEKA NAS NAJPRLJAVIJA KAMPANJA? Stručnjak otkrio i vidi li novog Bandića: / 'Bitke će biti sve do drugog kruga'

Image

'Očekuje nas prava kampanja jer sva četiri glavna grada nemaju pravog favorita. Neodlučna su sva četiri grada. Imaju neke favorite, ali bitke će biti sve do drugog kruga'

8.3.2021.
9:01
VOYO logo

Gost RTL-a Danas bio je komunikacijski stručnjak Krešimir Macan koji je radio mnoge političke kampanje. Između ostalog, komentirao je i ove zagrebačke kampanje koje su aktualne za nadolazeće izbore novog gradonačelnika u svibnju u kontekstu smrti Milana Bandića.

Image
KREĆE BITKA ZA ZAGREB: /

Pljušte obećanja, svi se vide u drugom krugu, a otkrili su i prve poteze ako zauzmu tron metropole

Image
KREĆE BITKA ZA ZAGREB: /

Pljušte obećanja, svi se vide u drugom krugu, a otkrili su i prve poteze ako zauzmu tron metropole

Tko će od svih ovih kandidata naslijediti Milana Bandića nakon svibanjskih izbora?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino je sigurno da je Tomislav Tomašević favorit za drugi krug, ali ne znamo što će se dogoditi na drugoj strani. Ako dođe suparnik s desnice, vjerojatno Filipović, u drugi krug, onda će biti nove slike.

Tomašević je već dulje favorit. Je li pogodio s kampanjom hodanja po terenu i anketiranja građana umjesto prepucavanja s drugima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su aktivisti odavno, znaju dobro to raditi. Prvi su krenuli s pravom kampanjom. Kažu da i to nije dovoljno, krenut će i s medijskom kampanjom. S time će svi sada krenuti.

Može li kandidatura Miroslava Škore dovesti do ulaska u drugi krug kandidate ljevice - Tomaševića i Klisovića? (Što je Škorina motivacija, bi li se uopće kandidirao da Bandić nije preminuo?)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to je moguće. Brojke Klisovića i Tomaševića idu preko 50%, desnici se dijeli na ostatak, a njih je četvero ili petero kandidata. Nikad, ipak, ne znate kakva će biti njihova kampanja i kako će se potaknuti naprijed.

Škoro bi se možda čak i kandidirao da bi u skupštini imao svoj dio. Oni su više desno i takvih birača ima u Zagrebu. Ako se tu ne pojavite, nećete imati potencijal. On se morao kandidirati kako bi ušao u skupštinu, odnosno kako bi neki kandidat Domovinskog pokreta bio u skupštini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li Davor Filipović još jedan u nizu HDZ-ovih alibi kandidata?

Nije više. Sad mora trčati kao favorit u desnici. Nitko od njih još ne radi kampanju, nisu to pravi rezultati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li Joško Klisović, koji u lokalnoj politici dosad nije sudjelovao, aktivirati SDP-ove birače i to sloganom "Miran čovjek za Zagreb"?

Možda će mijenjati slogan. Najbitnije je da se kandidralo novo lice SDP-a. On ima šanse vratiti glasače SDP-a sebi i mora dići listu za skupštinu sebi. Ostali njihovi glasači su za Možemo! Klisović je ovo i najavljivao. Treba im povrat SDP-a u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko bi od aktualnih kandidata donio pravu promjenu, i vidite li među njima i one koji bi mogli biti 'Bandić nakon Bandića'?

Ne vidim ga. Neće biti Bandića. Ako bude Tomašević, on je totalno drugačiji lik. A s druge strane, na desnici će se netko morati profilirati. Netko treba iskočiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Dalmacije i Zagreba do Slavonije i Banovine već tjednima traje žestoka kampanja, a više od dva mjeseca je do izbora. Očekuje li nas najprljavija kampanja za lokalne izbore?

Očekuje nas prava kampanja jer sva četiri glavna grada nemaju pravog favorita. Neodlučna su sva četiri grada. Imaju neke favorite, ali bitke će biti sve do drugog kruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo