Kontrolirani turizam / Capelli: Naše zdravstvene službe su nam najbolji marketing. Neki koji su otkazali rezervacije opet rezerviraju

Ministar turizma je kazao kako ćemo imati kontrolirani turizam

22.5.2020.
14:23
VOYO logo

Nakon nekoliko dana pauze Nacionalni stožer civilne zaštite održao je u petak konferenciju za medije.

Na konferenciji za medije je bio i ministar turizma Gari Cappelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovih dana je bilo puno upita o pojedinim segmentima turizma. S epidemiološkim službama smo dogovorili detalje. Hoteli se ponovno otvaraju, ovisno o mogućnostima i dolasku turista.

Vidjeli ste ovih dana pojačani dolazak turista, zahvaljujem službama Slovenije i Hrvatske da su uspjele stvoriti zonu koja je sigurna i da slovenski turisti u sve većem broju dolaze u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolaze vlasnici apartmana, tvrtki, s određenim razlogom. Do 27. ili 28. svibnja ćemo  napraviti, na temelju platforme koju ste prije imali kao dozvole na neki način, ali bi se radilo o web aplikaciji. Imat ćemo kontrolirani turizam.

Gosti neće morati čekati na granici nego ispunjavanjem unaprijed će granicu prelaziti u nekoliko sekundi'', kazao je Cappelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dio turista koji su trebali doći ali su otkazali opet rade rezervacije za lipanj. Na prvom mjestu nam je da znamo što turiste očekuje kada dolaze u Hrvatsku, kvaliteta zdravstva, gdje se mogu javiti, dobivaju obavijest na granicama i taj dio je definiran.

Što se tiče svih segmenata turizma, kako se ponašati u hotelu pri dolasku, beskontaktne rezervacije hotela, što ako idu u bazen ili na plažu, postoje definitivno na engleskom jeziku sva objašnjenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turisti koji dolaze ne mogu reći da ne znaju kako se ponašati u Hrvatskoj'', izjavio je.

''U dogovoru s ministrima svih zemalja EU, Njemačka je izrazila želju da će oko 15. lipnja otvoriti dolazak građana na more, a taj datum vrijedi i za Poljsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S trećim zemljama, sve ovisi o dogovoru na razini EU. Pokušavamo protokol koji je dogovoren na razini EU poštivati, ali poštujući i bilateralne dogovore kao što smo imali sa Slovenijom'', kazao je ministar turizma.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo