Čačić vođenje države usporedio s vožnjom auta

Ocjena kreditnog rejtinga agencije Fitch poruka je da je zemlja stabilna za ulagače.

5.9.2012.
19:46
VOYO logo

Zadržavanje kreditnog rejtinga daje nam perspektivu za brojne projekte i poruka je da smo stabilna zemlja za potencijalne ulagače. Poručio je to u Temi dana HTV-a potpredsjednik Vlade Radimir Čačić komentirajući ocjenu koju je Hrvatskoj dala agencije Fitch.

Također je naglasio kako je Hrvatska zadržala kreditni rejting, a tek treba ući u Europsku uniju, dok je 11 zemalja koje se u njoj već nalaze, snižen kreditni rejting. Istaknuo je kako je logično da onaj tko radi projekte svoj rad hvali, da ih mediji i kritiziraju, ali da je pohvalno kada onaj tko osigurava novac za napredak i ostvarivanje projekata rad Vlade ocjenjuje pozitivno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pad na listi konkurentnosti kriva bivša vlast

Na pitanje da komentira pad na listi konkurentnosti za pet mjesta, Čačić je kazao kako je to rezultat onog što je Vlada naslijedila od bivše vlasti.

"Preuzeli smo volan u autu koji nema kočnice i koji nema benzina. Fitch je sada svojom ocjenom pokazao da smo kočnice napravili", kazao je Čačić dodajući kako će sada vidjeti kakva će vožnja biti dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o ulaganjima u Hrvatsku, potpredsjednik Vlade je naglasio kako su najveći ulagači u Hrvatsku Austrijanci i to zato što im je naše područje poznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo