PRIPUZOVA TVRTKA TOMAŠEVIĆEVOJ EKIPI / Spremni smo raskinuti ugovor sa Zagrebom, ako to ne želite, onda prestanite s takvim izjavama

Image
Foto: Pixsell

C.I.O.S. Grupacija u svom je priopćenju navela kako je spremna raskinuti ugovore sa Zagrebom ukoliko je to u interesu Grada

8.6.2021.
14:08
Pixsell
VOYO logo

Vodeća grupacija u sektoru gospodarenja otpadom u Hrvatskoj, C.I.O.S. Petra Pripuza u svom je priopćenju poručila kako je spremna raskinuti ugovore s gradom Zagrebom ukoliko je to u interesu građana, ali i Grada.

U svom priopćenju C.I.O.S. Grupacija čestitala je novoizabranim čelnicima Grada Zagreba na izbornoj pobjedi te je pozdravila najavljeno provođenje revizije svih ugovora tvrtki u vlasništvu Grada. U reviziju ulaze i ugovori sklopljeni sa članicama Grupacije, među kojima je i Čistoća Zagrebačkog holdinga, a iz CIOS Grupacije navode kako istovremeno pozivaju na objavu nalaza revizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TOMAŠEVIĆ IMA PUNE RUKE POSLA /

Zagrebački proračun treba srezati za 3,6 milijardi kuna

Image
TOMAŠEVIĆ IMA PUNE RUKE POSLA /

Zagrebački proračun treba srezati za 3,6 milijardi kuna

"Povod za obraćanje C.I.O.S. Grupacije novoj gradskoj vlasti najnoviji je istup zamjenice gradonačelnika koja je za RTL Danas izjavila da su se ugovori u ranijim natječajima u velikoj mjeri dogovarali "zna se kako" i tu praksu žele prekinuti. Grupacija je u svojem pismu gradonačelniku Tomaševiću i gradonačelnicima izrazila spremnost za pristupanje sporazumnom raskidu važećih ugovora na njihov poziv, ako novo vodstvo Grada Zagreba smatra da je to u interesu građana i tvrtki u vlasništvu Grada", napisali su iz navedene Grupacije.

'Dužnost zamjenice gradonačelnika je prijaviti nepravilnosti, a ne javno špekulirati'

Smatraju kako je dužnost zamjenice gradonačelnika prijaviti nepravilnosti nadležnim institucijama, ukoliko ima saznanja da su važeći ugovori sklopljeni protuzakonito "umjesto da o tome javno špekulira".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukoliko ne želite raskinuti važeće ugovore sa C.I.O.S. Grupacijom, očekujemo da prestanu izjave u javnosti o upitnosti legitimnosti i transparentnog poslovnog odnosa Grada Zagreba odnosno Zagrebačkog holdinga sa našom Grupacijom, koja je u ovom trenutku vaš partner te koja je i dalje, kao i do sada, spremna uredno izvršavati obveze preuzete ugovorima", stoji u obraćanju Grupacije.

"C.I.O.S. Grupacija. kao niti jedna njezina članica, nije poslovnom suradnjom prouzročila nikakvu štetu Podružnici Čistoća Zagrebačkog holdinga, niti je u bilo kojem poslu sa Gradom Zagrebom i Zagrebačkim holdingom bilo ikakvih pogodovanja prema bilo kojoj tvrtki članici C.I.O.S. Grupacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Punih 30 godina C.I.O.S. Grupacija strateški i sustavno razvija svoje poslovanje, stvarajući respektabilne resurse proizvodnih kapaciteta, logističke i transportne infrastrukture, stručnih i kompetentnih kadrova. A to će nastaviti i u budućnosti", stoji u priopćenju navedene Grupacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo