uvodi reda / Butković: 'Zbog gužvi na Uskrs moguće su smjene u HAC-u. Ne znam tko je kriv, ali saznat ću'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Oleg Butković rekao je da su zbog uskrsnih gužvi moguće smjene u HAC-u te da će saznati tko je za to odgovoran

1.4.2016.
14:35
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Oleg Butković, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, osvrnuo se na uskrsne gužve koje su nastale zbog radova kod tunela Sv. Rok u smjeru Zagreba.

Rekao je da su zbog toga moguće smjene u Hrvatskim autocestama te da će saznati tko je za sve odgovoran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam za incident. Ne znam tko je kriv, ali saznat ću. Uvest ću reda. Moguće su i smjene, pa čak i u upravi", rekao je Butković.

Mort oko šahta bi se osušio u roku od 24 sata, a ne da nam treba pet, šest dana kao da živimo na početku 20. stoljeća Oleg Butković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krivi su oni koji rade na održavanje autocesta. Uprava će pokrenuti postupke protiv ljudi koji su odgovorni u sustavu održavanja jer su utvrđene nepravilnosti. Ne mogu prihvatiti činjenicu da nemamo alternativne načine preusmjeravanja prometa , da se uprava HAC-a za to nije pobrinula na vrijeme", dodao je ministar.

Kaže i kako ne može prihvatiti činjenicu da se ne koristi brzovezujući mort, za što također imaju mogućnost, a nije proveden natječaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mort oko šahta bi se osušio u roku od 24 sata. A ne da nam treba pet, šest dana, kao da živimo na početku 20. stoljeća", prokomentirao je Butković.

Dotaknuo se i problema oko brze ceste od Solina prema Omišu koja je godinama na čekanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba godinu i pol dana za završetak dokumentacije. Ta cesta je prioritet prioriteta, financirat će se sredstvima Europske unije", rekao je Butković.

Osvrnuo se i na prozivke Ivana Kovačića, gradonačelnika Omiša, o tome da su u HAC-u nesposobni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj dobar poznanik Kovačić će biti najzadovoljniji novim odlukama, ići ćemo na kavu pa ću ga informirati", rekao je ministar.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo