Budućnost Stiera u stranci? / Burno u HDZ-u uoči sutrašnje rasprave o IK: dio zastupnika i dalje protiv - hoće li dobiti sankcije?

Prema proceduri, s obzirom da Stier nije dao ostavku, na idućem Predsjedništvu stranke glavni tajnik Jandroković bi trebao predložiti njegovu smjenu

10.4.2018.
18:55
VOYO logo

U Saboru će se sutra raspravljati o Istanbulskoj konvenciji. Burno je zbog toga u HDZ-u, čiji je klub zastupnika sazvao sjednicu.

Dio HDZ-ovih zastupnika vrlo jasno kaže da će sutra biti protiv Istanbulske konvencije. Jedan od njih je Miroslav Tuđman, koji se zbog toga ne boji sankcija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv je i Milijan Brkić, koji nije došao na sastanak Kluba zastupnika. Pojavio se Davor Ivo Stier, ali zaobišavši novinare.

Na prošloj sjednici Predsjedništva Plenković je od Stiera tražio ostavku na funkciju političkog tajnika stranke. Stier je to odbio, a odbija i dalje. Sama procedura govori da bi na sljedećem Predsjedništvu glavni tajnik Jandroković to trebao predložiti. Čini se da je to izgledan scenarij. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković danas nije htio odgovoriti hoće li dati zastupnicima da glasuju po savjesti.

Referendum o IK?

Građanska inicijativa "Istina o Istanbulskoj", uz veliki prosvjed u četvrtak u Splitu, najavila je početak prikupljanja potpisa za referendum u slučaju da je Hrvatski sabor sutra ratificira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpisi će se prikupljati od 13. do 27. svibnja, a ako se prikupi dovoljan broj, oko 350 tisuća, referendumsko pitanje glasit će "Jeste li za to da Republika Hrvatska otkaže Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji?"

O istanbulskoj konvenciji oglasili su se i biskupi te poručili da ne prihvaćaju ni Konvenciju ni Vladinu interpretativnu izjavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo