Što je s maskama / Bulj govori kako se maske više ne nose u školama, pročelnik za obrazovanje: 'On ili ne zna propise, ili namjerno ovo potencira'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Moraju li onda sinjski učenici nositi maske ili...?

15.9.2021.
18:25
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Sinjski učenici više ne moraju nositi maske? Odluka je to Načelnika Stožera civilne zaštite Grada Sinja Denisa Bobete, donesena na prijedlog gradonačelnika Sinja Mire Bulja, donosi portal Ferata.

"Smatram da je obveza nošenja maski u osnovnim i srednjim školama upitne svrhovitosti s obzirom da se učenici koje se obvezuje na nošenje maski druže za vrijeme velikog odmora ne poštujući nikakve epidemiološke mjere", napisao je među ostalim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nije pružao otpor /

Policija za RTL.hr o incidentu u školi: Pijan došao na roditeljski sastanak, vikao, mahao nožem i zabio ga u stol

Image
nije pružao otpor /

Policija za RTL.hr o incidentu u školi: Pijan došao na roditeljski sastanak, vikao, mahao nožem i zabio ga u stol

U odluci Stože se navodi isto obrazloženje: "Ova preporuka se donosi zbog upitne svrhovitosti mjere, s obzirom da učenici koje se obvezuje na nošenje maski tijekom nastave, bez maski druže za vrijeme odmore".

Za komentar je Slobodna Dalmacija pitala i samog sinjskog gradonačelnika Miru Bulja, koji je rekao: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je suluda odluka da djeca moraju u školama pohađati nastavu s maskama, budući se na velikom i malom odmoru ta djeca druže, zajedno igraju, dijele istu hranu, piju iz istih boca, sjede po zidićima jedan do drugog, i zaista ne vidim zbog čega bi u razredima morali nositi zaštitne maske. To je besmisleno".

Komentirao je i situaciju u školi u Krapinskim Toplicama rekavši kako je najava ministra Radovana Fuchsa da bi socijalna služba trebala oduzeti dijete roditeljima anitmaskerima iz Krapinskih Toplica 'fašistička'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đonlić: On ili ne zna propise, ili...

O svemu se oglasio i profesor Tomislav Đonlić, ujedno i pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport, koji je osnivač i "vlasnik" škola u Županiji, pa tako i Sinju, koji je komentirao istup Mire Bulja. 

"Učenici u sinjskim osnovnim i srednjim školama sutra i u dogledno vrijeme moraju nositi maske, sukladno mjerama koje su propisane od HZJZ-a i Ministarstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog je nepovoljna epidemiološka situacija u cijeloj Županiji i danas rekordan broj zaraženih.

Gradonačelnik Bulj ili ne pozna propise ili namjerno potencira ovo pitanje želeći prikupiti jeftine političke poene. Proceduru za ukidanje mjere nošenja maski pokreće škola a suglasnost daje osnivač te lokalni stožer. U ovom trenutku nijedna škola sa područja grada Sinja nije uputila takav zahtjev niti bi Osnivač u ovakvoj epidemiološkoj situaciji dao suglasnost za ukidanje te mjere. Prema tome, mjera obaveznog nošenja maski za učenike i nastavnike ostaje na snazi do daljnjega". 

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo