pojačan dolazak gostiju /

Bujanje turizma: na Praznik rada Rovinj je ostvario čak 40 posto više noćenja nego lani

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Veliki priljev gostiju vidio se na svakom koraku - dupkom ispunjeni ugostiteljski objekti i terase, redovi u supermarketima, razgledavanja i kupovina po galerijama

2.5.2018.
12:17
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Međunarodni praznik rada u Rovinju je proslavilo oko 14 tisuća gostiju koji su ostvarili više od 46 tisuća noćenja, piše Glas Istre.

U odnosu na isti period prošle godine to je porast gostiju i noćenja za čak 40 posto. Najveći broj gostiju pristiglo je iz nama susjednih zemalja. Prvi po brojnosti bili su Slovenci, koje u stopu prate Talijani dok su treće i četvrto mjesto zauzeli Austrijanci i Nijemci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki priljev gostiju vidio se na svakom koraku - dupkom ispunjeni ugostiteljski objekti i terase, redovi u supermarketima, razgledavanja i kupovina po galerijama, pa čak i ona uobičajena slika, inače karakteristična za srpanjske gužve, mogla se doživjeti na gotovo svim ulicama i trgovima. Slobodno mjesto na gradskim parkiralištima teško se moglo naći, a i sam cestovni prilaz automobila u centar bio je znatno usporen. Po riječima direktorice Turističke zajednice Rovinj, Odete Sapač, kontinuitet dolazaka bit će nastavljen.

"U odnosu na prošlogodišnju, ujedno i rekordnu godinu, Rovinj u prva četiri mjeseca bilježi plus od 20 posto gostiju i noćenja. Sada su tu i odlični rezultati prvosvibanjskih blagdana. Naime, evidentan porast broja noćenja i dolazaka registriranih gostiju od 40 posto više nego lani odličan su nagovještaj glavne turističke sezone", kaže Sapač, dodajući da će ovaj kontinuitet, i to s tendencijom rasta, biti nastavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog vjerskih blagdana već koncem mjeseca očekuje se pojačan dolazak gostiju, pa većih tzv. turističkih rupa u sad već nastupajućoj sezoni neće biti", rekla je Sapač za Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo