BUDUĆI SPOMENIK SLOBODI U ZAGREBU IMAT ĆE I POGON ZA MAGLICU: / Cijena mu je vrtogalava, evo koliko će koštati...

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Cijena pogona efekta magle, odnosno postrojenja koje će se ugraditi u fontanu uz Spomenik domovini, a koje će sa stotinu mlaznica proizvoditi maglicu, iznosi 950 tisuća kuna

17.7.2020.
15:22
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

U Zagrebu, na Trgu Stjepana Radića, ispred Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski i u blizini Gradskog poglavarstva, zavrašavaju radovi na gradnji Spomenika domovini. Velebna konstrukcija sastojat će se od Zida boli, Oltara-menze i Portala paviljona, a sam spomenik bi trebao biti otvoren u rujnu ove godine.

Doduše, otvaranje će možda i pričekati jer zbog koronavirusa kasni isporuka staklenih stijena iz Kine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BANDIĆ GRADI SPOMENIK DOMOVINI, EVO ŠTO SIMBOLIZIRA: /

'To je za cijelu povijest, a ne za od danas do sutra'

Image
BANDIĆ GRADI SPOMENIK DOMOVINI, EVO ŠTO SIMBOLIZIRA: /

'To je za cijelu povijest, a ne za od danas do sutra'

Stotinu mlaznica ispuštat će maglicu

U međuvremenu, emisija "Strah od slobode" zagrebačkog Radija Student na Facebooku je objavila da je u posjedu troškovnika tzv. pogona efekta magle koji će, kao dodatni efekt biti instaliran na Spomenik domovini. Samo taj pogon koji doslovno proizvodi maglu košta 958.613,56 kuna.

"958.613,56 kuna ! (pdv uključen) cijena je takozvanog pogona efekta magle, odnosno postrojenja koje će se ugraditi u fontanu uz spomenik domovini. Emisija Strah od slobode u posjedu je troškovnika s iskazanom cijenom koju će građani iskeširati za ovaj prijeko potreban sadržaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sustav zamagljivanja proračunskog novca sastoji se od 100 mlaznica koje će ispuštati maglicu, a bit će dodatno oplemenjen rasvjetom 110 LED lampica koje će stvarati igru svjetla u minimalno tri načina rada – brzom izmjenom, sporom izmjenom te konstantnim svjetlom", stoji u objavi emisije "Strah od slobode" na Facebooku.

'Neka osiguraju i jato gusaka...'

U istoj objavi podsjeća se da "minimalna neto plaća u Hrvatskoj iznosi 3.250, kuna pa za ovaj skupi, ali zato nepotrebni sadržaj radnik na minimalcu radi gotovo 25 godina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradskoj upravi i gradonačelniku predlažemo da na ukupnu cijenu koštanja spomenika od 34.7 milijuna dodaju još malo našeg novca i osiguraju jato gusaka kao sastavni dio spomeničkog kompleksa, što će na najbolji mogući način zaokružiti njegovu simboliku", zaključuju autori emisije "Strah od slobode".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo