BRZOPOTEZNI DEMANTI: / Milanović se NIJE sastao NITI razgovarao sa "slučajnim mandatarom" Oreškovićem

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
8.1.2016.
15:23
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

"Imali smo ugodan razgovor. Nadam se da ćemo ga imati i u budućnosti", rekao je Orešković o susretu s Milanovićem odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka s aktualnim ministrom turizmaDarkom Lorencinom u hotelu Sheraton. Iz Vlade je odmah stiglo priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Image
OREŠKOVIĆ NAKON SASTANKA S LORENCINOM: /

Tražimo najkvalitetnije ljude. Točka

Image
OREŠKOVIĆ NAKON SASTANKA S LORENCINOM: /

Tražimo najkvalitetnije ljude. Točka

"Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović nije se sastao, niti je razgovarao s mandatarom za sastav Vlade Tihomirom Oreškovićem. Predsjednik Vlade Milanović sreo je mandatara Oreškovića na proslavi pravoslavnog Badnjaka i tom se prilikom pozdravio s njim te izmijenio nekoliko kurtoaznih rečenica", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slučajni mandatar"

Nešto prije toga Milanović je na svom Fejsu napisao post u kojem je Oreškovića nazvao slučajnim mandatarom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novinar Novog lista upitao me što mislim o tekućim pregovorima za sastavljanje Vlade. Što će biti dalje? Ne znam kako će završiti ova zabavna priča. Sjećate li se kad sam govorio o slučajnoj državi, eto, sad imamo slučajnog mandatara. Da se čovjek ne uvrijedi, ali on je doista slučajni mandatar. Hrvatska je prestala biti slučajna država, no uvijek postoji opasnost od vraćanja na staro ili još gore od toga. Gospodin Orešković čak ne sudjeluje niti u pregovorima o strukturi Vlade. Ako će njegova riječ biti zadnja, znači da neće biti prva, a to je loše!" napisao je Milanović.

Image
MILANOVIĆ: /

'Vlada koja se sastavlja, to nije normalno. Moramo biti spremni preuzeti vlast'

Bez komentara na objavu na Fejsu

Orešković pred Sheratonom tu izjavu Zorana Milanovića na Fejsu nije želio komentirati, no kritizirali su je predsjednici HDZ-a Tomislav Karamarko i HSS-a Branko Hrg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam vidio tu Milanovićevu poruku. Tu sam sada kao mandatar, a kada se formira Vlada uvjeren sam da ću biti i premijer. Spreman sam preuzeti odgovornost kako bi pomogao Hrvatskoj i njezinim građanima", rekao je Orešković.

Ocjenjujući Milanovićevu izjavu malicioznom, Tomislav Karamarko je rekao da je upravo Milanović svojim "nerezultatima" dokazao da je bio slučajni premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Biti tako maliciozan prema čovjeku koji ima toliko iskustva u vođenju financija, ne u vođenju država. U ovom trenutku su nam potrebni ljudi koji znaju nešto o financijama i gospodarstvu, za razliku od Milanovića koji nije imao pojma ni o čemu, što je i dokazao svojim nerezultatima", rekao je Karamarko novinarima u središnjici HDZ-a.

Branko Hrg, koji je u HDZ-u bio na sastanku pregovaračkih timova obaju stranaka, dometnu je kako je Milanović četiri godine bio poznat po svojim "bisernim izjavama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo