zagrebačka filharmonija /

Brucknerova simfonija u sjećanje na Lovru von Matačića

Image

Ovoga puta orkestrom će ravnati šef dirigent David Danzmayr

7.2.2017.
9:50
VOYO logo

Prije točno 90 godina Lovro von Matačić prvi puta je ravnao orkestrom Zagrebačke filharmonije. Ovoga petka, 10. veljače, u 19:30 sati, njemu u čast, Zagrebačka filharmonija izvest će Brucknerovu  5. simfoniju u B-duru, simfonija i skladatelj koji su imali veliki utjecaj na glazbeni razvoj jednog od naših najistaknutijih skladatelja i dirigenata.

Ovoga puta orkestrom će ravnati šef dirigent David Danzmayr. Svojom neposrednošću, karizmom, sigurnom dirigentskom rukom već je osvojio zagrebačku koncertnu publiku, a nema razloga da tako ne bude i ovoga puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Danzmayr se školovao na Sveučilištu Mozarte¬um u Salzburgu, na kojem je prvotno studirao klavir, nastavivši s dirigiranjem u klasi Dennisa Russella Daviesa, i diplomiravši s najvišim ocjenama. 

Svoju suradnju sa Zagrebačkom filharmonijom možda je najbolje sam opisao rekavši  ''Nijednom se orkestru ne vraćate tako često ako ga ne volite''. Simfonije Antona Brucknera, uvijek su izazov kako za izvođače, tako i za samog dirigenta, a njegovu 5. simfoniju kroz koju je na vidjelo izašla sva kompleksnost njegovog glazbenog izričaja kroz bogate harmonije i složen polifoni izričaj, neki smatraju remek djelom koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je vrlo lako ostati ravnodušan uz ovo tmurno i kišovito vrijeme, dolazak na ovaj koncert zasigurno će biti odličan završetak radnog tjedna. Rezervirajte petak navečer za uvijek kvalitetno i ugodno druženje s Zagrebačkom filharmonijom, nećete pogriješiti, a možda nam se i sunce pojavi.

Image
Foto: Press

Lovro Matačić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo