BROD U 'KARANTENI' U MALOM LOŠINJU: / Sumnja se na koronu; Policija obilazi brod'

Image
Foto: Vedran Morin/Riportal

Brod Arethusa zadržan je u luci u Malom Lošinju jer se sumnja da je jedan od putnika zaražen koronavirusom,

7.3.2020.
18:08
Vedran Morin/Riportal
VOYO logo

U petak je Hitna pomoć intervenirala na brodu Arethusa koji se nalazi na vezu u luci u Malom Lošinju. S njega je prevezla osobu za koju se sumnja da je zaražena koronavirusom. To je danas potvrdio i načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić. Jedan član posade, s blažim simptomima prehlade, je smješten u riječku bolnicu.

Dok ne stignu nalazi, što bi trebalo biti u sljedeća 24 sata, posada je u karanteni, što znači da brod ne smiju napuštati, niti je dozvoljen dolazak drugih ljudi na brod. U slučaju da zaraza koronavirusom bude potvrđena, bit će poduzete mjere protiv daljnjeg širenja zaraze što uključuje i koordinaciju države sa zemljama iz kojih potječu putnici i članovi posade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SLOVENSKI LIJEČNIK OBOLIO OD KORONAVIRUSA LIJEČIO JE I HRVATE: /

Četiri čovjeka s područja Karlovca bili su njegovi pacijenti

Image
SLOVENSKI LIJEČNIK OBOLIO OD KORONAVIRUSA LIJEČIO JE I HRVATE: /

Četiri čovjeka s područja Karlovca bili su njegovi pacijenti

Turisti s broda bili u Trstu

Naime, Arethusa je brod koji plovi podmalteškom zastavom, koji je u četvrtak doplovio na remont u malološinjsko brodogradilište. Ranije je svih četrdesetak putnika iz Sjedinjenih Država, iskrcano u Trstu te je preko Ljubljane otputovalo kući, tako da se na brodu nalazi 18 članova posade.

"Ukoliko bi primijetili da je netko došao na brod ili ga napustio potrebno je odmah reagirati te ga prijaviti na broj 112, odnosno nadležnim službama", upozorio je Mandić i dodao kako policija svaka dva sata provjerava je li netko sišao s broda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izašli s broda unatoč zabrani

Riportal prenosi pisanje portala Apsyrtides.info. kako je u nekoliko navrata primijećeno kretanje posade izvan broda. Iako su pokušali doći do odgovora, nadležni prebacuju odgovornost s jednih na druge. Doznaje se da na brodu vlada normalna atmosfera te da su mlađi članovi posade vrijeme kratili uz pjesmu i gitaru.

Lošinjani dojavljuju kako ima silazaka s broda, a ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunslova Capak kazao je za 24 sata kako policija redovito obilazi brod i svjedoči kako silazaka nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo