KRAJ DRAME /

Brod nakrcan eksplozivom ipak zaobišao Hrvatsku: Evo gdje se sada nalazi

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija/VesselFinder

Stranica Vessel finder navodi da se trenutno nalazi u istočnom Mediteranu blizu Italije

6.10.2024.
12:16
Shutterstock/Ilustracija/VesselFinder
VOYO logo

Teretni brod Kathrin prije nekoliko dana dignuo je veliku buku u pomorskog svijetu.

Nevladina organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesty International tvrdila je da nosi eksploziv za Izrael. Zbog te spoznaje, brojne luke zatvorile su mu vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je naveo portal Morski.hr, Kathrin je navodno plutao manje od milje uz granicu hrvatskih teritorijalnih vodi, ali u hrvatskom gospodarskom prostoru i nešto više od 12 nautičkih milja južno od Lastova. Pretpostavljalo se da traži dopuštenje hrvatskih vlasti za prolazak.

Image
DRAMA NA JADRANU /

Brod pun eksploziva za Izrael ispred hrvatskih voda: U blizini je Lastova?

Image
DRAMA NA JADRANU /

Brod pun eksploziva za Izrael ispred hrvatskih voda: U blizini je Lastova?

Međutim, prema najnovijim informacijama, izgleda da nas je brod ipak zaobišao. Stranica Vessel finder navodi da se trenutno nalazi u istočnom Mediteranu blizu Italije. Kreće se u smjeru jugozapada i udaljava od Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brod je privukao pažnju aktivista kada je zatražio zaustavljanje u Namibiji krajem kolovoza. Prosvjednici su skrenuli pažnju vladi te je brodu u konačnici zabranjeno zaustavljanje u namibijskoj luci.

"Prema namibijskoj vladi i portugalskom ministru vanjskih poslova, teret motornog broda Kathrin uključuje eksploziv namijenjen Izraelu. Namibijske vlasti odbile su dopustiti brodu da uđe u njihovu glavnu luku u kolovozu. Izjave iz ureda slovenskog premijera i portugalskog ministra vanjskih poslova sugeriraju da brod ide prema Crnoj Gori i slovenskoj luci Kopar, gdje će iskrcati svoj teret. Nejasno je kako će teret doći do Izraela", objavio je Amnesty International.

POGLEDAJTE VIDEO: Ministar o misterioznom brodu s eksplozivom za Izrael u Jadranu: 'Ne znam ništa...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo