BRKIĆ SKLOPIO PAKT S PLENKOVIĆEM: / 'Podržat će ga za šefa HDZ-a i premijera, a potom se namjerava svima ispričati...'

Image

Bliži se 17.

28.6.2016.
8:30
VOYO logo

Nacional piše kako je dojučerašnji glavni Karamarkov suradnik i zamjenik predsjednika stranke, Milijan Brkić, donio odluku da će podržati Plenkovića i za šefa HDZ-a i za budućeg premijera, te da potom namjerava ispričati se zbog svoga (prepisanog) diplomskog rada i napisati novi.

"Stavit će mu se na raspolaganje bezrezervno"

Brkićeva odluka bi, piše Nacional, mogla znatno utjecati i na dinamiku zbivanja na cijeloj hrvatskoj političkoj sceni. O njegovu odnosu s Plenkovićem, naime, mogao bi ovisiti i njegov opstanak u visokoj politici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gotovo je i definitivno. Brkić će podržati Plenkovića za novog šefa HDZ-a i budućeg premijerskog kandidata te stranke na izborima. Isprva je razmišljao o vlastitoj kandidaturi za tu funkciju, ali od toga je brzo odustao. Stavit će se Plenkoviću na raspolaganje bezrezervno. O toj njegovoj odluci ovisit će i koliko će protukandidata Plenković imati, jer su neki potencijalni kandidati čekali da vide što će Brkić odlučiti. U ponedjeljak navečer Brkić će u uskom krugu prijatelja odlučiti o nijansama svojih budućih političkih poteza”, kazao je Nacionalu izvor blizak Brkiću jučer poslijepodne.

Image
ZAHUKTAVA SE BORBA ZA ČELO HDZ-a: /

Plenković bi zbog ove vijesti mogao imati razloga za veselje

Image
ZAHUKTAVA SE BORBA ZA ČELO HDZ-a: /

Plenković bi zbog ove vijesti mogao imati razloga za veselje

Zajedno došli na prijam kod predsjednice

Brkić je s Plenkovićem, nakon odlaska Karamarka, u nekoliko navrata razgovarao s Plenkovićem, prošle subote čak i nekoliko sati. Izvori bliski HDZ-u kažu da su se tada suglasili oko ključnih točaka buduće unutarstranačke suradnje i formirali svojevrsni politički pakt. Da je tako, dalo se zaključiti i iz toga što su Brkić i Plenković zajedno došli na svečano primanje povodom Dana državnosti u Uredu predsjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U korektnim smo odnosima", kratko je izjavio tom prigodom Plenković.

Plenković između Brkića i Šeksa

Izvori upućeni u zbivanja u HDZ-u kažu da Brkić ima više planova o tome kako da zadrži dominantni utjecaj na zbivanja u stranci. Izvori bliski Plenkoviću kažu da Brkić ohrabruje njegove moguće protukandidate jer mu odgovara da ih bude što više. Više kandidata bi, naime, moglo spriječiti Plenkovićevu pobjedu već u prvom krugu glasovanja. Tada bi, u drugom krugu glasovanja, Plenkoviću trebala izravnija Brkićeva pomoć i njegov utjecaj na članstvo na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković se, kažu bliski mu izvori, zasad drži suzdržano procjenjujući da mu većina okolnosti uoči unutarstranačkih izbora ide u prilog. Kao jedan od ključnih operativaca i stratega Plenkovićeve kampanje spominje se Vladimir Šeks, koji bi se na izvanrednim izborima opet mogao pojaviti kao kandidat za novi saborski mandat. Spominje se i da Šeksov posinak Karlo Ressler radi u Plenkovićevu timu u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo