BRKIĆ SIGURAN DA JE SVE POD KONTROLOM: / 'Nitko u HDZ-u nije za prijevremene izbore, a koliko znam ni u Domoljubnoj koaliciji i Mostu'

Image
Foto: pixsell, Goran Stanzl/PIXSELL

Održana je sjednica Središnjeg odbora HDZ-a, a novinarima se obratio glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

19.5.2016.
17:53
pixsell, Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

''Danas su bile sjednice nacionalnih tijela. Najbitnije točke su da se na Sabor stranke upućuju prijedlozi izmjena Statuta s ciljem demokratizacije stranke. Prvi put se na Saboru neće birati predsjednik nego samo članovi nacionalnih tijela. Prijedlog je Središnjeg odbora da će Statut mijenjati i da će se predsjednici nižih razina stranke birati po principu jedan član, jedan glas. S ciljem bilo kakvih devijacija u smislu da se u jednoj osobi akumulira više funkcija idemo s prijedlogom izmjena Statuta da jedna osoba neće biti u dva ili više nadzornih odbora'', kazao je Brkić, javlja N1.

'Jučer su se malo probudili pa su svi bili u Saboru'

Upitan hoće li biti izmjena Statuta koje bi uvele odredbe o discipliniranju dužnosnika Brkić poziva na odgovornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Statut nije tu da disciplinira. Moramo biti odgovorni, izabrani smo od naših birača i moramo imati odgovornost za izrečenu riječ. Svi moramo svoj dio obaveza izvršavati na vrijeme i biti tamo gdje je nužno. Dakle mi ćemo jednostavno poraditi na buđenju savjesti i odgovornosti naših zastupnika. Jučer su se malo probudili pa su svi bili u Saboru, a za one koji opet iskoče formirana je skupina koja će napraviti alate, kako stranačke, a tako i prijedloge izmjena oslovnika Sabora što se tiče dolazaka na Sabor i radna tijela Sabora'', rekao je Brkić.

Image
'HRVATSKA JE ČUDNA ZEMLJA ŠTO SE TIČE POLITIKE': /

Božo Petrov komentirao Karamarkovu aferu i objasnio izjavu o novim izborima

Image
'HRVATSKA JE ČUDNA ZEMLJA ŠTO SE TIČE POLITIKE': /

Božo Petrov komentirao Karamarkovu aferu i objasnio izjavu o novim izborima

'Što se tiče neslaganja zajedno smo preuzeli odgovornost za državu i zajedno je moramo urediti'

Brkić je poručio kako se još nije vratio u Sabor, ali da će to vjerojatno učiniti na jesen. Komentirao je i odnose među strankama vladajuće koalicije. ''Ja se zalažem da se svi mi zajedno uozbiljimo i da počnemo pričati o ključnim temama te da bacimo kadroviranje i međusobne odnose u stranuu i da pronalazimo rješenja za bolji život građana. Što se tiče neslaganja zajedno smo preuzeli odgovornost za državu i zajedno je moramo urediti po mjeri čovjeka što su univerzalne vrijednosti'', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nitko nije u HDZ-u za prijevremene izbore, a koliko znam ni u Domoljubnoj koaliciji niti u Mostu. A nesnalaženja kojih je bilo - činjenica je da je to trebalo raditi bez javnosti. To je preskupo za Hrvatsku i blokiranje svih procesa i moramo već jednom raditi u interesu države i naroda, a ne se baviti paušalnim temama'', poručio je Brkić.

Brkić je najavio da je jedna od tema koja je propuštena na Sabor stranke i ona o obnašanju funkcija gradonačelnika i saborskog zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Postoji ta ideja da se ne dupliraju mjesta gradonačelnika i saborskog zastupnika, ali ni tu ne treba robovati jer oni imaju svoje zamjenike'', kazao je.

Brkić prokomentirao Mesića i SDP

Komentirao i izjavu Stipe Mesića koji je poručio da neće otići iz svog ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja koliko znam ovo je demokratska država i svi mi bi trebali biti legalisti pa ne sumnjam da je i on osim ako je prešao u Che Guevaru pa će se zabarikadirati i neće izaći. Poslati ćemo mu i hranu i vodu. Ako je to rekao biće da je imao loš dan - malo je oblačno pa možda ima zdravstvenih problema. On je legalist bio i očekujem da će poštivati odluke Sabora'', rekao je Brkić.

Dotakao se i poruke koju je SDP-ov Ranko Ostojić poslao Karamarku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Zanimljivo da su SDP-ovci prešli u klerofazu. Drago mi je. Bilo bi bolje da Ostojić to uputi svom predsjedniku stranke da vidi što je radio njegov brat i kakve je kredite dobio te što su dužnosnici SDP-a dobili dok su bili u Vladi. Pustimo te jeftnie igrice. Znam da je njima u oporbi teško. Lagano će u mirovinu za jedno 20 godina koliko će biti u oporbi. Dok su bili u poziciji nisu to rješavali u svojim redovima'', kazao je Brkić.

Upitan što misli o izglasavanju nepovjerenja Tomislavu Karamarku Brkić poručio je da su to spinovi te da će javnost vidjeti kako će to izglasavanje završiti u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo