BRKIĆ OČITAO BUKVICU PLENKOVIĆU: / 'Krivce ne treba tražiti u crnim labudovima niti kriviti ljude na terenu, narod nije glup'

Image
Foto: Marko Lukunić / PIXSELL

'Ne podcjenjujmo svoj narod, ne budimo bahati i oholi, budimo skromni i ponizni i vratimo se svome narodu', navodno je kazao Milijan Brkić na Predsjedništvu HDZ-a,

28.5.2019.
10:31
Marko Lukunić / PIXSELL
VOYO logo

Na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a, održanoj nakon izbora za Europski parlament na kojima je stranka podbacila, zamjenik predsjednika Milijan Brkić navodno je kritizirao predsjednika Andreja Plenkovića zbog lošeg izbornog rezultata.

"Krivce ne treba tražiti u crnim labudovima niti kriviti ljude na terenu, narod nije glup. Ne podcjenjujmo svoj narod, ne budimo bahati i oholi, budimo skromni i ponizni i vratimo se svome narodu", kazao je Brkić Plenkoviću i ostalima, kako prenosi Večernji list pozivajući se na sudionike sjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JE LI KRIV KOPAL ILI LABUD? /

Ministri se sprdaju s kreativnim objašnjenjem HDZ-ovog poraza što nije dobar znak za šefa analitike

Image
JE LI KRIV KOPAL ILI LABUD? /

Ministri se sprdaju s kreativnim objašnjenjem HDZ-ovog poraza što nije dobar znak za šefa analitike

Plenković odbija odgovornost, samokritičan čak i Bačić

Brkić je nakon tog govora napustio sjednicu Predsjedništva, a Plenković je, kako tvrde izvori, odgovornost za loš rezultat HDZ-a na izborima svalio na članove stranke na terenu koji nisu dovoljno mobilizirali birače i medije.

"Plenković je na kraju sjednice potpuno izgubio kompas, čak nas je optužio da ga ne branimo dovoljno kada ga napadaju politički suparnici i mediji! Tumačio je kako HDZ-ovi dužnosnici nisu uspjeli razbiti stereotipe prema kojima su u HDZ-u za krajnju desnicu udbaši, a za krajnju ljevicu fašisti i ustaše", tvrde Večernjakovi izvori iz Predsjedništva HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je navodno odbijao svoju odgovornost za rezultat ustrajavajući na tome da je kandidacijska lista HDZ-a bila odlična, ali da je stranka bila izložena napadima medija, sindikata i političkih suparnika.

Među onima koji su, poput Brkića, na sjednici Predsjedništva zagovarali samokritiku vodstva stranke bili su i potpredsjednici stranke Oleg Butković, Ivana Maletić, Tomislav Čuljak, ali i predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić, inače blizak Plenkovićev suradnik. Butković je zagovarao da se sastane uže Predsjedništvo kako bi se moglo otvorenije razgovarati jer Plenković uvijek saziva Predsjedništvo zajedno s Nacionalnim vijećem, pa je teško ući u detaljniju raspravu. Apelirao je da treba prihvatiti poruke birača i iz njih izvući pouke, a ne odgovornost prebacivati na ljude na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo