BRKIĆ I KARAMARKO SE ZAMALO POTUKLI U CENTRU ZAGREBA!? / 'Ti me nazivaš Judom i ja s tobom nemam što pričati na kavi'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nedavni navodni susret dvojice svojedobno moćnih hadezeovaca u središtu Zagreba nije završio najbolje

14.10.2018.
9:26
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Iako je Milijan Brkić bio desna ruka Tomislavu Karamarku, ipak je pomogao da ga prije dvije godine bez ikakog problema pobijedi Andrej Plenković. No unatoč tome, Plenković ga nikada nije prihvatio u stranačko vodstvo, piše 24 sata.

Brkić dizao i Karamarka i Plenkovića

"U politici je valjda legitimno sve zaboraviti. Tako je Plenković vjerojatno zaboravio da je Vaso bio taj koji je kod Karamarka inzistirao da Plenković 2013. nosi listu za europske izbore", navodi jedan pripadnik HDZ-a, ali dodaje kako ni on ne bi, da je predsjednik stranke, želio da zamjenik bude netko kome ne vjeruje. "Tako bi isto i Vaso sigurno razmišljao da je na Plenkovićevu mjestu. Neka se samo sjeti kako je svojedobno radio intenzivno na tome da makne Dragu Prgometa s mjesta zamjenika dok je Karamarko bio predsjednik", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas možda na istu situaciju gleda drugačije jer je upravo on na mjestu Prgometa.

Drugi član HDZ-a tvrdi kako je Plenković danas toliko jak da bi mogao natjerati i većinu županijskih organizacija da budu za Brkićevu ostavku. "Plenković je moćan. Njega će poslušati svi. Pa pogledajte samo kako se glatko riješio Dade Milinovića", rekao je neimenovani hadezeovac. No opet, ima i onih koji kažu da ako je Brkić bio u stanju tako brzo i učinkovito riješiti se Karamarka, tko zna što sve čeka Plenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno su se prošlog tjedna pred Kaptol centrom susreli Brkić i Karamarko. Susret je trajao nekih 15 minuta, tijekom kojih je Karamarko navodno pozvao Brkića na kavu, a ovaj mu je odgovorio: "Ti me nazivaš Judom i ja s tobom nemam što pričati na kavi."

"Tu su se na kraju jako zakačili, susret je bio čak na granici da eskalira i u fizički obračun", priča sugovornik za Express.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj uspjeh mogu zahvaliti jedan drugome

Osim zajedničke prošlosti, Brkića i Karamarka vežu i brojni zajednički poznanici, od kojih je jedan i Franjo Varga, optužen za lažiranje SMS-ova za Zdravka Mamića, a kojeg je, opet navodno, upravo Karamarko spojio s Brkićem. A navodno je Varga 2015. za HDZ radio prljavu kampanju na Facebooku, gdje je bio zadužen za provociranje i slično trolanje, ali navodno ne baš uspješno.

Nakon ne baš savršenog uspjeha na izborima 2015., kada je HDZ osvojio 59 umjesto 65 mjesta u Saboru, Karamarko je navodno bio uvjeren da je za to odgovoran Apis, agencija zadužena za informatičku obradu glasačkih listića. Navodno ga je pokušao primiriti upravo Brkić, koji je dao izraditi anketu i zatražio da svaka županijska organizacija iznova prebroji glasove, nakon čega se pokazalo da je rezultat identičan, odnosno da nema govora o krađi glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BIVŠI ŠEF SPLITSKE POLICIJE: /

'Šef SOA-e je pod ucjenom, očito je upao u kokošinjac Milijana Brkića i Tomislava Karamarka'

Image
BIVŠI ŠEF SPLITSKE POLICIJE: /

'Šef SOA-e je pod ucjenom, očito je upao u kokošinjac Milijana Brkića i Tomislava Karamarka'

"Karamarko se tada malo primirio, ali i dalje je vjerovao da je pokraden. Brkić je u ovom slučaju bio realan", kaže jedan od HDZ-ovaca. Ono što je činjenica je da Brkić bez Karamarka sad ne bi bio potpredsjednik Sabora i zamjenik šefa HDZ-a, dok Karamarko pak bez Brkića nikad ne bi postao šef HDZ-a.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo